Efter det ydmygende 7-1 nedelag til Tyskland tilbage i VM 2014, havde brasilianerne, her to år senere, muligheden for at tage få revanche. 

Der var lagt i kakkelovnen til et brag af en kamp, da Brasilien og Tyskland tørnede sammen. Tyskland ville forsøge at gentage succesen fra VM i 2014, og Brasilien ville gøre alt hvad der stod i deres magt for at undgå det.

Efter cirka 25 minutters spil fik Brasilien frispark i en god position. Den tog Neymar sig af, og satte den ind, via overliggeren, med et hårdt, let skruet skud. 1-0. De mange nervøse og forventningsfulde fans, brød ud i vild jubel. Neymar var hentet ind til OL med en svær opgave – At vinde OL og sikre Brasilien det olympiske guld for første gang nogensinde. Noget som hverken Ronaldo eller Ronaldinho kunne i henholdsvis 1996 og 2008. Begge gange blev det til bronze.

Kampen bølgede frem og tilbage, selvom at Tyskland havde de største chancer og ramte overliggeren 3 gange. Max Meyer fik dog udlignet efter cirka en times spil, efter et indlæg fra højreside af backen, Jeremy Toljan. Derfor stod der 1-1 efter ordinær spilletid, og kampen gik i forlænget spilletid.

Den forlængede spilletid sluttede uden mål, og derfor skulle kampen afgøres i straffesparkskonkurrence.

Den tyske midterstopper fra Dortmund, Matthias Ginter, sparkede først og scorede. De første fire brasilianere scorede sikkert, mens den brasilianske keeper, Weverton var tæt på at snuppe den næsten hver gang. Tysklands femte sparkes, var indskifteren, Nils Petersen. Den redede Weverton, og vild jubel børd igen løs.

Så kunne stjernen, Neymar, afgøre det hele. Samtlige brasilianere holdte vejret. Med en lille forfinte sendte han Timo Horn til den forkerte side og satte den stensikkert ind. Alle de brasilianske fans på Maracana gik amok.

GettyImages-592607440

Neymar var hentet ind for at vinde OL, og han gjorde det. Brasilien gjorde det.