Den første kamp i niende runde af denne sæsons Superliga består af et interessant opgør mellem landets femte- og tredjestørste by. Således venter et spændende opgør mellem to stribede klubber, der har eksisteret siden henholdsvis 1924 og 1887. Der er dermed også tale om et opgør mellem to traditionsrige klubber.

Esbjerg er kommet bedst fra land, hvis man ser på tabellen. Efter 8 kampe er det blevet til 11 point. De vestjyske oprykkere gik ubesejrede fra banen i august. Her blev det blandt andet til sejre ude over AaB og Brøndby.

I pokalens anden runde, nedlagde EfB deres modstander i pokalen, idet Hørsholm-Usserød måtte lide et svidende nederlag på hele 11-1.

Gæsterne fra Odense fik ikke den bedste start på denne sæson, da man først en måned inde, hev sejren hjem efter en velspillet udekamp mod Vejle. ‘Striberne fra Fyn’ kunne gå fra banen med en 2-0-sejr, efter mål af Ryan Johnson Laursen og Jeppe Tverskov. Det er i øvrigt også klubbens eneste sejr indtil videre i denne sæson.

Spillemæssigt er man kommet bedre med, og ingen ville have sagt noget til, at fynboerne efter otte runder ville have stået med mere end seks point og blot en enkelt sejr. Skarpheden har manglet hos det gæstende mandskab, men en solid 4-0-sejr i pokalen mod AB giver anledning til håb hos Jakob Michelsens tropper. En netop hjemvendt Bashkim Kadrii kvitterede for tilliden med en enkelt pind og to oplæg, inden han blev skiftet ud i det 55. minut.

Kampene indbyrdes mellem de to klubber  

Den seneste kamp mellem de to mandskaber på Blue Water Arena foregik den 8. maj 2017 foran 4.710 tilskuere, der var vidne til, at Awer Mabil og Jóan Símun Edmundsson sendte bolden i nettet. Dengang hed trænerne for de to hold henholdsvis Lars Lungi Sørensen og Kent Nielsen. Begge er i dag ikke at finde hos nogle af striberne.

I alt er der spillet 49 Superliga-kampe mellem EfB og OB. Fredagens hjemmehold er løbet med 17 sejre, mens 11 er endt uafgjort. De resterende 21 kampe er blevet vundet af fynboerne.

‘Kampen om striberne’ fløjtes op klokken 19.00 på Blue Water Arena, Gl. Vardevej 82, 6700 Esbjerg.