Ousmane Dembélé

Fulde navn: Mansour Ousmane Dembélé

Klub: FC Barcelona

Løn: 220.000 pund om ugen

Land: Frankrig

Født: Den 15. maj 1997 i Vernon, Frankrig

Højde: 1,78 meter

Vægt: 73 kilo

Position: Angriber

Ousmane Dembélé er en fransk, professionel fodboldspiller, som spiller angriber for FC Barcelona og det franske landshold.

Han er født i den franske by, Vernon, og startede sin professionelle karriere hos Rennes, før han kom til Dortmund i 2016. Et år senerre skiftede han dog til Barcelona for 105 millioner euro. I sin første sæson i Catalonien vandt han både La Liga og Copa del Rey, men han døjede en del med skader.

Dembélé har optrådt 20 gange for diverse ungdomslandshold, og i 2016 fik han så sin landsholdsdebut for A-landsholdet. Han blev udtaget til Frankrigs trup til VM i 2018, som bekendt endte med guldmedaljer.

Ousmane Dembélés klubhistorie

Ousmane Dembélé jubler sammen med sine holdkammerater efter et mål mod Bordeaux den 22. november 2015. Foto: Jean Catuffe / Getty Images

Ousmane Dembélé fik sin debut for Rennes den 6. september 2015 i en kamp mod Angers. Den 22. november samme år scorede han sit første mål i Ligue 1 for førsteholdet i en kamp mod Bordeaux. Den 6. marts 2016 scorede han sit første hattrick i Ligue 1 i en 4-1-sejr over Nantes.

Rennes’ sportsdirektør, Mikaël Silvestre, sammenlignede Dembélé med Cristiano Ronaldo, som han havde spillet sammen med i Manchester United, da portugiseren var på nogenlunde samme alder.

Borussia Dortmund

Ousmane Dembélé ses her i kamp om bolden med RB Leipzigs Naby Keita. Foto: Getty Images

Den 12. maj 2016 skrev han under med tyske Borussia Dortmund. Han fik sin debut for tyskerne i 2-0-nederlaget mod Bayern München i DFL-Supercup. Han scorede sit første mål for die Borussen den 20. september 2016 i 5-1-sejren på udebane mod Wolfsburg. Den 22. november samme år, scorede han sit første mål i Champions League, da klubben gik målamok mod Legia Warszawa i en 8-4-sejr.

Ved slutningen af sæsonen, blev Dembélé kåret til årets hold i Bundesligaen og årets Bundesliga-rookie.

FC Barcelona

Ousmane Dembélé holder fast i bolden for FC Barcelona i en kamp mod Leganés. Ved siden af ham står Ivan Rakitic og Philippe Coutinho. Foto: Alex Caparros / Getty Images

Den 25. august 2017 kunne Barcelona afsløre, at de havde købt Ousmane Dembélé for en sum af 105 millioner euro. Den 28. august, altså tre dage senere, gennemførte han lægetjekket i klubben og skrev under på en fem-årig kontrakt. Han blev givet trøje nummer 11, som førhen var blevet båret af Neymar, der dog var skiftet til Paris Saint Germain kort forinden.

Dembélé fik sin debut i en kamp mod Espanyol den 9. september, hvor han blev skiftet ind i det 68. minut. I hans første kamp i startopstillingen for catalanerne, i en kamp mod Getafe, blev hans knæ skadet, og han måtte derfor sidde ude i op til fire måneder. Han blev atter klar den 2. januar 2018, men blot et par uger senere, blev han igen skadet i kampen mod Real Sociedad, en skade, som førte til, at han måtte sidde på bænken i fire uger.

Den 14. marts 2018 kunne Dembélé så endelig score sit første mål for FC Barcelona. Det skete i kampen mod Chelsea i Champions League i ottendedelsfinalen. Den 9. maj samme år scorede han to gange, da Barcelona hjemme slog Villarreal med 5-1. Dembélé vandt både La Liga og Copa del Rey i sin første sæson hos klubben, og det blev til fire mål i 24 optrædener for den 20-årige franskmand.

Ousmane Dembélés landsholdskarriere

Dembélé blev for første gang udtaget til det franske landshold, som skulle møde Hviderusland og Italien i august 2016 i venskabskampe. Udtagelsen skyldes, at Nabil Fekir og Alexandre Lacazette begge havde meldt afbud på grund af skader.

Den 13. juni 2017 scorede han sit første mål for Les Bleus i 3-2-sejren mod England.

Den 17. maj 2018 blev han udtaget til Frankrigs VM-trup. Han så med fra bænken, da Frankrig vandt VM-finalen med 4-2 over Kroatien.