Vi er først lige kommet os efter forrige weekends turbulente omgang landsholdsfodbold, hvor fårene virkelig blev skilt fra bukkene. Deriblandt Danmark, der selvom de viste gode takter stadig skal spille play off kampe for at komme med til VM næste sommer i 2018 i Rusland. 

AF KRISTIAN PARIS

De otte europæiske nationer, der stadig kæmper om at komme med til VM i Rusland næste sommer, har netop fået play off kampenes modstand offentliggjort af UEFA. De otte hold skal møde deres modstander to gange; en gang på hjemmebane og en ude.

I kvalifikationsgruppen har gruppens vinder fået direkte adgang til VM næste sommer, og de behøver derfor ikke at spille yderligere landskampe.

Toeren i gruppen har dog endnu en chance for at komme med, hvis de kommer bedst ud af opgøret mod en anden toer i en anden gruppe – det er den situation som Danmark står i.

Modsat er de nationer, der sluttede udenfor gruppens top to, nødsaget til at se VM fra sofaen næste sommer. Deriblandt befinder den ellers ret højt seedede nation, Holland, sig – yderst skuffende.

Det eneste undtagelse på ovenstående er Slovakiet, der ikke kommer med selvom de blev nummer to; de var dårligste toer…

 (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Lodtrækningen fandt stadig i Zürich i Schweiz blandt følgende hold:

Schweiz (nummer 11 på FIFAs verdensrangsliste), Italien (nummer 15), Kroatien (18) og Danmark (19), Nordirland, Irland, Sverige og Grækenland.

Irland er det lavest rangerende hold og vil meget heldigt møde Danmark.
Ligeledes er der en kamp mellem Italien, der har vundet VM fire gange, og Sverige (uden Zlatan) sted.

 

 

2018 World Cup UEFA Playoff lodtrækning:

Nordirland vs Schweiz

Kroatien vs Grækenland

Danmark vs Irland

Sverige vs Italien

Begge kampe mellem ovenstående nationer vil blive spillet mellem den 9. og den 14. november, med holdet, der blev trukket først som første hjemmebanehold.

.