Ulig den portugisiske manager spiller Tottenham manageren fodbold på ‘United-måden’ og har en bedre mulighed for at lave et stort navn ud af sig selv i London klubben. 

AF KRISTIAN PARIS

Det syntes måske ved første øjekast, at det var en taktisk genistreg, da United Jose Mourinho sidste sommer, men indtil videre har hans defensive line up og den manglende evne til at præstere i store kampe domineret Mourinhos tid på Old Trafford.

Man Utd tog til Anfield fyldt med selvtillid og med masser af godt spil og mål kontoen. Dog endte det ud med, at Mourinhos spillestil medførte et kedeligt målløs opgør sidste søndag.

Tottenham har også lige mødet Liverpool. Det skete lige efter Pochettinos mandskab formåede at spille lige op med Real Madrid til 1-1. Og til forskel for Mourinho valgte Pochettino at gå efter sejren.

Mauricio Pochettino – træner for Tottenham. [Getty Images]

Der er naturligvis forskelle mellem de to managere. Hvor Pochettino spiller offensivt, angribende fodbold, er Mourinho mere tilbageholdende og defensiv. Det endte jo med, at Tottenham smadrede Liverpool med hele 4-1.

En åbenlys forskel, der er en konsekvens af Pochettinos mandskabs spillestil.

Nu skal Mourinho og Pochettino møde hinanden i dag og det bliver et særdeles spændende opgør – både på banen, men også uden for banen. Spurs og United har samme antal point i Premier League, og vinderen af dette opgør må se sig selv som en ægte udfordrer til Manchester City i denne sæson.

Forskellen ligger også i, at Pochettino kan se sig selv i London det næst årti, mens Mourinho sjældent har været i en klub i mere end et par sæsoner.

Mourinho formåede at føre United fra fjerdepladsen til sjettepladsen, mens Tottenham manageren formåede at være en yderst godt udfordrer til Premier League titlen i sidste sæson. For Tottenham er i stand til at spille fodbold på mange måder – de kan ændre spillestil, når de møder Swansea eller Manchester United eller Real Madrid.