VM i Rusland 2018 banker så småt på døren og i den anledning har vi taget et kig på de kvinde landshold, der faktisk på papiret ER bedre end deres mandlige kolleger. God fornøjelse. 

af kristian

Holland

Mændenes FIFA Ranking: 21

Kvindernes FIFA Ranking: 7

Det er faktisk meget overraskende, at denne nation er med på listen. Det hollandske herre landshold har adskillige store stjerner og har leveret gode resultater for få år tilbage.

Men den kvindelige udgave af the Oranje er bare en tand bedre. Eller faktisk hele 14 pladser.

England

Mændenes FIFA Ranking: 16

Kvindernes FIFA Ranking: 2

I kvindefodbolden er det engelske landshold lige nu rangeret som det andenbedste i verden, efter de sluttede flot som nummer to i turneringen SheBelieves Cup, hvor de mødte store nationer som Frankrig, Tyskland og USA.

Det er ingen hemmelighed, at den mandlige udgave af landsholdet aldrig nogensinde har været prangende – men det får de så til opgave at bevise til sommer.

USA

Mændenes FIFA Ranking: 25

Kvindernes FIFA Ranking: 1

USA herre landshold i fodbold vil faktisk ikke en gang deltage i VM slutrunden denne sommer i Rusland, eftersom de ikke formåede at kvalificere sig til turneringen for første gang siden 1986. Selvom de faktisk mange gange har været med som de sidste 16 til VM i 10 og 14 er de bare ikke bedre.

Så er det godt, at kvinderne i det frie Amerika kan steppe op og levere varen som det bedste landshold i verden.

Norway

Mændenes FIFA Ranking: 57

Kvindernes FIFA Ranking: 14

Tilbage i 1990’erne havde Norge både et eminent herre go kvinde landshold. I 1993 og 1995 var Norge til og med så gode, at de var rangeret som nummer to i verden. I samme år, 1995, vandt kvinderne faktisk VM efter at være blevet Europamestre to år forinden.

Nu ser det vist ikke helt sådan ud og med afgangen af J.A. Riise i PL er der bare ingen rigtig markante norske spillere tilbage.