Der er i øjeblikket landsholdspause. Det betyder, at de fleste nationer rundt omkring i verden har udvalgt deres bedste spillere og skal til at spille enten venskabskampe eller andre slags kampe.

Hvis vi retter blikket mod den sydlige del af Europa, stiller skarpt på Italien og i særdeleshed deres landshold i fodbold.

Nationen formåede overraskende nok ikke at kvalificere sig til VM slutrunden i sommers. Et resultat, der resulterede i adskillige fyringer og flere og flere tvivlsspørgsmål om nogle af landets bærende kræfter på holdet.

Det har så nu resulteret i en ny manager og en ny nummer 10. Det drejer sig først og fremmest om Juventus’ offensive stjerne Federico Bernardeschi, der angiveligt har fået tildelt nummer 10.

Den berømte trøje er synonym med nogle af verdens allerbedste spillere i historien. På det italienske landsholds har legender som Roberto Baggio, FRancesco Totti og Alessandro Del Piero alle båret det eftertragtede nummer på ryggen.

Lige nu er det dog Napolis spiller Lorenzo Insigne, der bærer nummer 10 på landsholdet. Han har dog været skadet på det seneste og netop derfor ser vi nu Bernardeschi i trøjen.

Den 25-årige kantspiller har meget overraskende kun 16 kampe for det italienske landshold. Dog forventes det, at han kommer til at være en nøglespiller i Roberto Mancinis nye trup.

(Photo by Claudio Villa/Getty Images)

“Nummer 10 er et meget berømt nummer. Det er specielt for mange, også italienere. Jeg vil lade det være op til spillerne at beslutte, hvem der skal bære nummeret. ” har manager Mancini udtalt til Football Italia.

De andre offensive profiler på holdet er Ciro Immobile, der kommer til at spille i nummer 17. Derudover er der også Fabio Quagliarelle, der spiller i nummer 21. Angriberen Leonardo Pavoletti har fået nummer ni.