Spanske Real Madrid skal i sommerens transfervindue skabe et nyt storhold efter en mildest talt katastrofal sæson. Franske Zinedine Zidane skal bruge penge, og det har han allerede gjort på en ung sprudlende angriber.

Torsdag sikrede Luka Jovic Eintracht Frankfurt en uafgjort mod Chelsea i Europa League-semifinalen, og nu skulle angriberen have sikret sig et skifte til Real Madrid. I hvert fald har det anerkendte spanske sportsmedie AS smidt ham på forsiden af avisen med ordene ‘Jovic på plads’ sammen med et prisskilt på næsten 450 millioner kroner.

21-årige Jovic skulle ifølge mediet, der følger hovedstadens klubber tæt, være Real Madrid-spiller de næste seks sæsoner, mens Frankfurt har sikret sig 20 procent af næste salg.

Serberen har scoret 25 mål i 51 ligakampe i det tyske. Som 20-årig blev han Bundesligaens yngste spiller til at score fem kasser i en enkelt kamp, da Düsseldorf blev kørt over med 7-1.

Zinedine Zidane Real Madrid

Frankfurt hentede ham på en to-årig lejeaftale i 2017 med en købsoption på lidt over 50 millioner kroner. Optionen udnyttede de i april 2019. Skiftet træder dog først officielt igennem ved sommerens transfervindue, hvorefter han ifølge AS bliver Real Madrid-spiller med det samme.

Jovic startede sin professionelle karriere i den serbiske kult-klub Røde Stjerne Beograd. Her blev det til 42 optrædener med 12 mål til følge. Real Madrid har haft en skuffende sæson, hvor de skal kigge langt efter de store trofæer – bortset fra en sejr i klub-VM.

I hovedstadsklubben bliver Jovic en del af et større generationsskifte, som cheftræner Zinedine Zidane så småt er ved at kickstarte. Han har allerede sikret sig en ny forsvarsgeneral i brasilianske Eder Militao fra Porto, mens både Christian Eriksen, Eden Hazard og Paul Pogba står skrevet på Zidanes blok.