Af David Paris

De fleste professionelle fodboldspillere har mange penge, dyre biler, designer-jakkesæt og store flotte villaer. Det fremgår af manges Instagram-profil, Twitter eller Facebook. Kig blot på Frank Ribery og Neymar. Mange penge betyder også, at de kan tage på store og dyre ferier, når sæsonen er sat på pause. Og det er der lige nu. Der er vinter-pause i alle store ligaer – med undtagelsen af den engelske, og det mener, Manchester City-træner Pep Guardiola er noget, der i fremtiden vil dræbe Premier League-spillerne.

 (Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

De fleste klubber spillede en Premier League-kampe d. 31. december eller d. 30. december, og så var de igen i aktion d.1 januar eller d. 2. januar. Det skete blandt andet for Premier Leagues førerhold Manchester City, der nytårsaften spillede 0-0 med Crystal Palace for igen at møde Watford d.2. januar. En kamp der endte 3-1 til bysbørnene fra Manchester. Det er altså to kampe inden for 48 timer – noget, der ikke er optimalt, hvis man spørger Pep Guardiola, der er blandt andet har oplevet vinterpausen i Bundesligaen med Bayern München og med Barcelona i La Liga.

Guardiola siger: “Vi  er flere trænere i Premier League, der har talt sammen og vi har alle sammen nogle kommentarer til strukturen af Premier League. Brighton-træneren, min kollega, siger det samme; bare én kamp mindre i nytårs-perioden, ville være godt. Det er vores mening.”

“Jeg tror ikke, der kommer til at blive lavet noget om, men jeg synes alligevel, at jeg burde sige det er. Det for at beskytte spillerne. Det er den eneste grund. Vi trænere kan jo godt stå på sidelinjen to gange inden for 48 timer. Vi kan godt forberede os inden for sådan en kort periode, men det er noget andet med spillerne. Folk har skader, skavanker og når ikke at komme sig på to døgn efter en fysisk hård og udmattende kamp. Det er ikke optimalt.”