Ramón Rodríguez Verdejo bedre kendt som Monchi er en respekteret herre og tidligere sportsdirektør i både Roma og Sevilla. Efter 17 år på posten i den spanske klub med 10 trofæer og mere end 1,2 milliarder danske kroner i transferbuget, valgte den tidligere professionelle målmand Monchi at bytte Sevilla ud med Roma for snart to år siden.

Et skifte som den italienske hovedstadsklub så frem til; de skulle bruge en mand, der kunne forvalte klubbens penge ordentligt – købe ind for de rigtige penge, når de store stjerner blev solgt. Noget han havde formået i et årti i Andalusien. Men nu er Monchi færdig i Italien. Og noget tyder på, at han er på vej til Arsenal. Og her vil han blive genforenet med træner Unai Emery – de har nemlig tidligere været kollegaer.

Ligesom ingen havde kunne forudsige Monchis succes hos Sevilla for 10 år siden, var der heller ingen, der havde set den komme, at han ville blive en kæmpe fiasko i AS Roma.

Med salg er navne som
Mohamed Salah, Antonio Rudiger, Radja Nainggolan og Alisson, er der kommet masser af penge i kassen. Men problemet ligger et andet sted. Monchi har ikke fundet de rigtige afløsere. Ingen af hans signings har udfyldt tomhullet. Og det er mærkeligt når man tænker på, at Monchi altså har haft spillere som Dani Alves, Ivan Rakitic, Frederic Kanoute og Jose Antonio Reyes og Sergio Ramos alle har været en del af Sevilla-holdet.

Derfor er der nu kun tilbage at advare Arsenal mod Monchi. Eller advare er måske det forkerte ord – for han gjorde det jo fantastisk i Sevilla. Og måske er samarbejdet med Emery i Arsenal netop det, der kan få de to mænd til at finde de nye guldfugle og handle rigtigt på transfermarkedet.