Sidste sæsons mestre, Chelsea, er ikke med i kampen om denne sæsons Premier League-titel og faktisk ser det så skidt ud for London-klubben, at de formentlig heller ikke kommer til at slutte på den Champions League-adgangsgivende fjerdeplads. I stedet må de nøjes med Europa League og det er ikke helt tilfredsstillende for en klub af Chelseas kaliber. Det skriver det engelske medie Goal.com i hvert fald.

Paul Merson er enig i den betragtning og siger ifølge samme medie, at Chelsea i fremtiden skal passe på. De kan nemlig meget nemt komme til at blive det nye Arsenal. Merson har netop selv spillet for blandt andet Arsenal og Aston Villa og har derfor godt kendskab til den bedste engelske række.

Arsenal, der også kaldes The Gunners, har faktisk haft en endnu værre sæson end Antonio Conte og co. i Chelsea. De ser ud til ikke at komme i Champions League for anden sæson i træk – måske endda heller ikke Europa League. De har ikke vundet Premier League i mere end 10 år og træner Arsene Wenger er under enormt pres. Flere trænere har været nemt som mulige afløsere for den aldrende franske træner.

Hvad Paul Merson mener med at The Blues, som Chelsea også kaldes, kan være i fare for at blive ligesom Arsenal, er følgende:

“Chelsea er fare for at blive ligesom Arsenal i fremtiden. Jeg tror ikke, at en ny træner, herunder Allegri fra Juventus ville kunne forhindre det, hvis han blev træner for London-klubben. Conte er på vej ud og jeg tror ikke at mændene med mange penge vil handle stort ind til sommer. Det er for stor en risiko. Derfor skifter Eden Hazard og Thibaut Courtois måske væk.”

“Det er bekymrende tider for Chelsea. Jeg ser ikke rigtig nogen udvej for dem. De kommer til at klare sig på samme niveau i næste sæson. Konstant i top fire, men så heller ikke bedre. Liverpool og Tottenham og bliver bedre og de har de bevist i denne sæson. Chelsea skal til at steppe op, og inden for to sæsoner skal de vinde Premier League eller Champions League.”