Den 39 årige elskværdige italienske stjernemålmand Gianluigi Buffon er kendt for mange ting. Vi har fundet et par ting som du nok ikke vidste om ham:
Hans forældre var begge atleter, moderen var diskuskaster og faderen var vægtløfter.
Som barn spillede han på midtbanen, men som 12 årig blev han fan af Thomas N’Kono (Cameroons landsholdsmålmand under VM i 1990) og skiftede position.
Da han spillede i Parma, røg han i en shitstorm da han valgte af have nummer 88 på ryggen. Det anses som værende en ny-nazistisk hyldest, så han endte med at skifte nummeret.
I 2001 blev han verdens suverænt dyreste målmand, da han skiftede fra Parma til Juventus for omkring 300 millioner kroner.
Her i 2018, 17 år senere er han stadig i klubben og hans loyalitet til Juventus er nærmest grænseløs, da han som nybagt italiensk verdensmester i 2006 valgte at følge klubben ned i Serie B. Bagefter har han indrømmet at det faktisk er grunden til at han stadig spiller i Juventus, da han havde brug luftforandringer/nye udfordringer om dem gav Serie B ham.
Han har tænkt sig at stoppe karrieren efter denne sæson, men har lovet at fortsætte hvis Juventus vinder Champions League, da hans store drøm er at spille Verdensmesterskabet for Klubhold i december måned.
Hans livret er Pasta Carbonara, som GastroFun.dk har hjulpet os med en opskrift på her:
4 Portioner
Skær baconen i skiver og steg den i olivenolien.
Kog pastaen i godt saltet vand – det skal kun koge i cirka 5 minutter. Kom nu hvidløg til baconen og giv det kun en smule varme – den må ikke brune. Tilsæt pastaen i din pande, sammen med 2-3 dl af kogevandet fra pastaen og æggene, og retten svinges i 4 minutter ved høj varme.
Nu skulle vandet gerne fordampe og pastaen danner en sauce. Træk den fra varmen og tilsæt parmesan og æg samt masser af peber. Rør nu det hele godt sammen og server med peber på toppen.
Velbekomme og retten kan selvfølgelig spises i sofaen til en god Serie A kamp.
GastroFun.dk er et madforum spækket med opskrifter, beskrivelser af køkkengrej, madtilberedningsmetoden sous vide, kødmodningsprocessen dry aging (krogmodning/tørmodning af kød), molekylær madlavning, bagning og desserter.