Den franske landsholdsspiller Paul Pogba er i gang med sin anden sæson i sin klub Manchester United. Men det er ikke første gang han har spillet i klubben. Som helt ung spiller var han nemlig en del af akademiet, men slog aldrig igennem og skiftede derfor til Juventus, hvor han senere skulle vise sig at udvikle sig til en verdensklassespiller. I sin unge tid i United havde midtbanespillere dog nogle andre spillere han så op til. Det er dem denne artikel drejer sig om. 

Af David Paris 

Paul Pogba has named Paul Scholes and Michael Carrick as two of his role models at Manchester United.

Den franske landsholdsspiller og nuværende Manchester United-midtbanemand har, i et interview med det engelske medie goal.com sat navn på de spillere, der har inspireret ham og være rollemodeller for ham, da han som helt ung var akademi-spiller i Manchester United. Det skriver Goal.com. Spillerne er Paul Scholes og Michael Carrick.

For tiden er Pogba selv skadet, og har ikke slået helt igennem siden skiftet fra Juventus sidste sommer for en overgangssum, 750 millioner danske kroner der på daværende tidspunkt gjorde ham til verdens dyreste fodboldspiller.

Pogba, der er blandt de vigtigste spillere på det franske landshold, der skal forsøge at kvalificere sig til VM i Rusland næste sommer, fortæller altså, at han har lært meget fra den tidligere Manchester United-spiller Poul Scholes og Michael Carrick, der stadig er aktiv i klubben.

“Jeg har lært fra Paul Scholes og Michael. Jeg lærer stadig fra Michael. Han er et eksempel for mig, og jeg kigger altid på ham til træning. Jeg lytter til hans råd – hver gang før en kamp kommer han for at tale med mig, og han vil spørge mig om ting og holder mig rolig. For at være ærlig er han mentor for mig og jeg ser op til ham.”