Paulo Dybala

Paulo Dybala er en argentinsk fodboldspiller, som er kendt for sin perfektionistiske spillestil og evne til at score mål på samlebånd. Han startede sin professionelle karriere hos den argentinske klub, Instituto de Cordoba, i 2011. Året efter skiftede han til Palermo i Italien, hvor han spillede frem til 2015. Hans store gennembrud kom i 2015, da han skiftede til Italiens største klub, Juventus. Samme år vandt han Coppa Italia og Supercoppa Italiana.

Paulo Dybala Champions League

Paulo Dybala scorer her sin klubs andet mål imod Barcelona i kvartfinalen i Champions League i 2016/17-sæsonen. Foto: Mike Hewitt/Getty Images

Han bliver ofte kaldt den nye Messi på grund af den kreative spillestil og de ekstraordinære egenskaber. Han omtales ofte som ‘La Joya’ i de spansktalende medier, som betyder juvelen. Paulos teknik gør ham til en ubarmhjertig modstander for de fleste forsvarsspillere i verdenen. Han anses som en af de bedste fodboldspillere, Argentina nogensinde har produceret.

Fulde navn: Paulo Bruno Exequiel Dybala

Øgenavn: Juvelen

Klub: Paulo Dybala tørner i øjeblikket ud for Juventus

Løn: Paulo Dybala tjener i omegnen af 50 millioner kroner om året hos Juventus.

Land: Argentina. Han har dog både italienske og polske rødder.

Født: Paulo Dybala er født den 15. november 1993 i Laguna Larga, Argentina

Højde: Paulo Dybala er 1,75 meter høj

Vægt: Den argentinske angriber vejer 75 kilo. Det giver ham en BMI på 24,5, som kategoriserer ham i den sunde ende af skalaen.

Position: Angriber

Paulo Dybalas klubhistorie

I 2011 skiftede han til Instituto de Cordoba, hvor han fik debut samme år. Han scorede 17 mål i ligaen i sin første sæson i klubben. Der gik ikke lang tid, før udenlandske klubber ville have fingrene i Paulo Dybala. Særligt for italienske klubber var han interessant på grund af det dobbelte statsborgerskab.

I sommeren 2012 besluttede Palermo sig for at rykke. Dybala scorede sit første mål i november 2012 i en kamp mod Sampdoria, som hans klub vandt med 2-0. Faktisk scorede han begge mål i den kamp.

Han scorede 10 mål i Serie A i efteråret 2014, og i det offensive spil imponerede han alle sammen med kollegaen Franco Vazquez. Det skortede ikke på interesse fra andre klubber.

Paulo fik i alt tre sæsoner hos Palermo. I løbet af hans ophold i klubben blev det til 89 optrædener og 21 mål.

Paulo Dybala Palermo

Paulo Dybala jubler, efter at have bragt Palermo foran mod Sampdoria. Det er samtidig argentinerens første scoring for klubben. Foto: Maurizio Lagana/Getty Images

Den 4. juni 2015 skrev han under på en fem-årig kontrakt med Juventus. I de italienske medier skrev man dengang, at den købende klub havde givet i omegnen af 40 millioner euro for den argentinske målræv. Dybala fik nummer 21 i sin nye klub. Et nummer, som tidligere var blevet båret af ingen ringere end Andrea Pirlo.

To måneder senere fik han debut for Juventus i en kamp mod Lazio. Han scorede et mål og spillede derfor en stor rolle i klubbens 2-0-sejr.

Da Paul Pogba i sommeren 2016 skiftede Juventus ud med Manchester United, blev Paulo Dybala tilbudt nummer 10. Han takkede dog nej – han ville hellere spille med nummer 21 på ryggen. I august 2017 takkede han dog alligevel ja til nummer 10.

Han fik sin kamp nummer 10 for Juventus den 17. september 2017, i en kamp hvor han scorede hattrick i 3-1-sejren over Sassuolo.

Paulo Dybala Juventus

Paulo Dybala jubler efter en scoring mod Bologna. Foto: Emilio Andreoli/Getty Images

Paulo Dybalas barndom

Paulo Bruno Exequiel Dybala blev født den 15. november 1993 i byen Laguna Larga i Argentina. Han voksede op sammen med sine forældre, Adolfo Dybala og Alicia de Dybala. Paulo har to ældre brødre, Gustavo og Mariano Dybala. Gustavo er iværksætter, mens Mariano er gymnast. De bor begge i Argentina.

Paulo blev født i en familie i middelklassen. Hans far forudsagde, at en af hans drenge ville blive professionelle fodboldspillere, før de var kommet til verden. Og sådan blev det i den grad også.

Paulos kærlighed for fodbolden i en tidlig alder var tydelig at se for enhver. Han gik aldrig glip af muligheden for at spille fodbold og hans far var støttende i forhold til hans tidlige karriere. Hans far gik dog bort i september 2008, da Paulo var 15 år. Derfor nåede han aldrig at se den store succes, han har opnået som professionel fodboldspiller.

Allerede som 14-årig tiltrak Paulo Dybala mediernes interesse. Folk var imponerede over hans boldkontrol og teknik. Herfra gik det da også hurtigt, og inden længe var han på kontrakt i en argentinsk klub.

Privatliv:

I en kort periode sås Paulo Dybala med modellen Antonella Cavalieri, men de gik fra hinanden. Herefter begyndte Paulo at date en anden model, Ginevra Sozzi. De kunne dog heller ikke med hinanden og herefter gik Paulo tilbage til Antonella Cavalieri!

Paulo Dybala har en del tatoveringer på sin krop. Blandet har han to sorte striber på sin venstre arm. Simpelt og enkelt. Den kan du se på dette billede:

Han har dog også en anden tatovering. Den befinder sig på maven. Der er tale om en arabisk tatovering, og den er krediteret til hans mor, Alice.

View this post on Instagram

Grande partita e altri tre punti importanti

A post shared by Paulo Dybala (@paulodybala) on

Derudover har han en tatovering på sit venstre knæ. Der er tale om en fodbold med en krone på.

https://twitter.com/celebritattoo/status/973235483789717505/photo/1

Hvis du følger dette link, kan du læse om mange flere fodboldstjerner. Læs for eksempel om Christian Eriksen, Paul Pogba, Gareth Bale, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo og mange flere.