Dortmund er en klub, der kendt for at opfostre eller købe unge spillere for senere at udvikle dem og sælge dem videre for sindssyge beløb. Og på trods af, at de næsten hvert år mister en nøglespiller eller to, ja, så er de stadig med i toppen af Bundesligaen år efter år. 

AF KRISTIAN PARIS

Nu kan endnu en af klubbens helt store stjerne være på vej væk. Og det langt væk. Helt til Asien.

Dortmund profilere angriber, Pierre Emerick- Aubameyang, der blev Bundesliga-topscorer i fjor, ser ud til at forlade Tyskland til fordel for en lukrativ aftale i den kinesiske Superliga med klubben Tianjin Quanjian, der har været interesseret i landsholdsspilleren fra Gabon helt tilbage til januar i år.

Den 28-årige angriber synes at være fast besluttet på at forlade Signal Iduna Park denne sommer – lige meget, hvor han kommer han. Han er blevet sat i forbindelse med en del store klubber, der heriblandt tæller Chelsea og REal Madrid.

Hovedstadsklubben, der netop har mistet en af deres egne angribere, Alvaro Morata, til Chelsea, hvorfor de er på udkig efter en erstatning.

Derudover er klubber som AC Milan og PSG også blevet nævnt sammen med Aubameyangs navn.

. Foto: GettyImages.

Nu slår det tyske medie Bild fast, at sidste sæson Bundesliga topscorer er meget tæt på en aftale i den kinesiske superliga. En handel, der sikrer Dortmund lige knap 500 millioner danske kroner.

Aubameyang vil dog ikke komme til Kina før januar næste år, eftersom det kinesiske transfervindue lukkede i sidste måned. Det giver dermed Dortmund gode muligheder for at finde en afløser til landsholdsspilleren.

En ny regel er blevet tilføjet til det kinesiske transfervindue. Det betyder, at hvis klubben har lavet en aftale på 500 millioner, ja, så bliver de nødt til at betale yderligere 500 millioner til det kinesiske fodboldforbund – dvs i alt 1 milliard kroner. Denne regel gælder dog kun for undenlandske spillere.