Så blev det den tid på året igen. Tv-pengene skal uddeles. Efter denne runde er de såkaldte tv-penge i Alka Superligaen blevet fordelt. Det er nemlig nu, at den første del af de i alt 275 millioner kroner, som uddeles i tv-penge, er blevet uddelt. Der er stor forskel på, hvad de 14 klubber tjener i denne omgang. I denne artikel kan du se, hvad den enkelte klub tjener efter den 13. runde af Alka Superligaen.

(Photo by Allan Hogholm / FrontZoneSport via Getty Images)

TV-pengene bliver uddelt tre gange hver sæson. Første gang sker det efter halvdelen af grundspillet, hvilket er efter 13 runder, som er nu. Der fordeles omkring 92 mio. kroner hver gang på fire forskellige grundlag. Solidaritetspuljen giver 2,1 mio. kr. til hver klub, placeringspuljen giver penge efter den øjeblikkelige Superliga-stilling, markedspuljen fordeles efter tv-stationernes foretrukne kampvalg og kamppuljen giver penge alt efter sejre og uafgjorte. Undtagen til nummer 13 og 14, som får et helt fast beløb.

Læs også: Sportsklubber advarer: Sig nej til dette

Brøndby og FCK får oftest de gode tv-kampe, hvilket betyder, at de oftest er første- og andetvalg. Derfor henter FCK også flere tv-penge end f. eks. FCN og Hobro, på trods af, at de ligger højere i tabellen. Det skyldes, at Brøndby og FCK oftest trækker flest seere til tv-kanalerne, og derfor honoreres herefter.

Læs også: Agent afslører: Målmand har skrevet under med Superliga-klub

Der kan dog være en lille usikkerhed omkring nogle af beregninger, f. eks. hvilket valg de forskellige kampe har været i den pågældende runde.

Sådan er tv-pengene blevet fordelt efter 13. runde af Alka Superligaen:

1. FC Midtjylland: 11,01 mio. kr.

2. Brøndby: 12,41 mio. kr.

3. FC Nordsjælland: 7,92 mio. kr.

4. Hobro: 7,16 mio. kr.

5. FCK: 10,1 mio. kr.

6. Horsens: 6,11 mio. kr.

7. OB: 6,43 mio. kr.

8. AaB: 5,93 mio. kr.

9. Lyngby: 5,06 mio. kr.

10. AGF: 5,27 mio. kr.

11. Silkeborg: 4,37 mio. kr.

12. SønderjyskE: 4,43 mio. kr.

13. FC Helsingør: 3,2 mio. kr.

14. Randers: 2,5 mio. kr.