Den unge teenage-spiller Phil Foden i Manchester City, er overbevist om, at han er det bedste sted for sin udvikling som professionel fodboldspiller. Og han afviser dermed at følge efter sine to tidligere holdkammerater og jævnaldrende Jadon Sancho og Brahim Diaz, der har valgt at prøve lykken andetsteds.

Den engelske U21-landsholdsspiller Phil Foden fik sin senior debut for City som 17-årig og har siden været et varmt navn blandt nogen af de største talenter i verdenen. Indtil videre har han 16 kampe for Citys førstehold på cv’et. Inklusiv et mål i 7-0-sejren over Rotherham United i FA Cuppen i weekenden.

Desuden har den kreative midtbanespiller netop skrevet under på en langvarig kontrakt med klubben fra den blå del af Manchester. Og så er træner Pep Guardiola offentlig kendt som en stor beundrer af den kun 18-årige fodboldspiller. Guardiolas begejstring for Fodens spil på banen har altså senest resulteret i en indskiftet i 2-1-sejren over Liverpool.

Tendensen blandt de unge talentfulde spillere i City har eller været stik modsat. Lige så store talenter som Foden er blandt andet Diaz og Sancho. Førstnævnte annoncerede søndag, at han har valgt at skifte til Real Madrid i jagten på mere spilletid på førsteholdet. Og sidstenævnte valgte allerede tilbage  i 2017 at skifte til Borussia Dortmund.

Siden da har Sancho stort set været en fast mand for Dortmund i Bundesligaen og derudover har han også fået chancen på det engelske A-landshold. Og det er en i alder af kun 18 år.

Foden udtaler sig

Foden siger: “Det er op til dem, Sancho og Diaz, virkelig, de har valgt en anden vej. Og alle har deres egne ideer om, hvordan de skal slå igennem. Og det er helt fair. Alle er forskellige og jeg kan godt forstå deres valg, på en måde. Men for mig, er det bedste sted City. Og det tror jeg på.”