Barcelona-forsvarsspilleren Gerard Pique fortæller i en interview til en spansk avis, hvorfor han mener, at holdkammeraten  Neymar er blandt verdens bedste fodboldspillere. 

Af David Paris 

Ifølge Neymars holdkammerat i Barcelona, Gerard Pique, beviste Neymars straffesparksscoring i OL-finalen mod Tyskland, at han definitivt er blandt verdens bedste fodboldspillere.

Den 24-årige Barcelona-angriber scorede Brasiliens femte og sidste straffespark i OL-finalen, der sikrede landets første OL-guldmeldalje, og jubelen brød siden løs på det legendariske stadion Maracana.

Neymar, der var anfører for landsholdet under OL, der kun er for U23-fodboldhold, scorede i den ordinære tid, et fantastisk frisparksmål, men Max Meyer fra Tyskland udlignede og tvang kampen i forlænget spilletid. Tysklands femte straffespark brændte Niels Petersen, reddet af den brasilianske målmand Weverton, og efterfølgende holdt den tidligere Santos-angriber, Neymar, nerverne i ro, og scorede sikkert.

Pique fortæller ved en pokerturnering til den spanske avis AS : “Ved OL viste Neymar, at han er en af verdens bedste spillere, fordi, at han førte sit hold til at være mestre, og at han scorede det afgørende straffe.”

“Det har ikke været let for ham, fordi at spille med Brasilien indebærer et stort pres for at vinde.”

Lige nu er Neymar på forlænget ferie på grund af OL, men den catalanske storklub Barcelona klarede sig fint uden sin brasilianske stjerne i sæsonens førstekamp. De vandt 6-2 over Real Betis på Camp Nou. Derudover er den unge forsvarsspiller Samuel Umiti kommet til Spanien for 185 millioner kroner fra den franske klub Lyon.

Det tegner godt for Barcelona, der skal forsøge at vinde den spanske mesterskab igen.