London-klubberne Chelsea og Tottenham skal betale store bøder, fordi klubberne ikke kunne kontrollere sine spillere i det seneste derby i Premier League.

Foto: Catherine Ivill - AMA/Getty Images

Foto: Catherine Ivill – AMA/Getty Images

Af Emil Plovgaard

Chelsea skal betale 375.000 engelske pund (svarende til cirka 3,5 millioner kroner), mens Tottenham skal af med 225.000 pund (svarende til 2,1 millioner kroner).
Det meddelte Det Engelske Fodboldforbund (Football Association, også bare kaldet FA) mandag.

Både undervejs i Premier League-kampen 2. maj og efter slutfløjt var der indbyrdes kampe spillerne imellem.

Tottenhams midtbanespiller, Moussa Dembele, er allerede blevet idømt en karantæne på seks spilledage for et forsøg på at stikke Chelseas angriber Diego Costa i øjet. Særdeles usportsligt må man sige.

Kampen sluttede 2-2, efter Tottenham havde ført 2-0 ved pausen. Med resultatet mistede Tottenham det sidste mesterskabshåb, og i stedet kunne Leicester fejre sit første mesterskab nogensinde, uden at være i kamp på dagen.

Det er ikke første gang, at en London-klubs fans er gået amok. Så sent som i sidste uge, hvor West Ham-fansene skulle tage afsked med sit kommende ex-stadion, Boleyn Ground, var der ballade.

En snes West Ham-fans kastede nemlig utallige genstande mod Manchester Uniteds spillerbus, og under kampen florerede adskillige videoer, hvor man kunne se United-spillerne søge dækning på gulvet i bussen, for ikke at blive ramt af diverse brosten og meget mere.

Læs også: Chok: Her afslører eftertragtet spiller sin fremtid