Man skal passe på, hvad man siger i offentligheden, når man er manager i en af verdens bedste klubber i en af verdens bedste ligaer. Det har selveste Pep Guardiola erfaret. 

AF KRISTIAN PARIS

Manchester Citys boss Pep Guardiola har nemlig accepteret FAs anklage for at være politisk, da han bar et gult bånd under Manchester Citys møde med Wigan i FA Cuppen i sidste måned, som så uheldigvis blev tabt med 0-1.

Spanieren er anklaget for at bryde FAs kit og reklame bestemmelser, og han havde indtil kl. 18 i går, mandag, til at svare på anklagerne og han har siden indrømmet, at han har overtrådt organisationens regler. 

. (Photo by Clive Mason/Getty Images)På FAs officielle hjemmeside står der følgende: “Pep Guardiola er blevet anklaget for at bære et politisk budskab, et gult bånd, og det bryder FAs kit og reklame bestemmelser. ”

FA har faktisk tidligere advaret manageren om at bære politisk symboler, men det er altså først nu, at de har besluttet sig for at gøre alvor ud af ‘truslerne’.

 

 Han bar den efter de to prominente mennesker  i catalonsk uafhængighedspolitik Jordi Cuixart og Jordi Sanchez blev tilbageholdt uden mulighed for kaution efter uafhængighedsafstemningen sidste efterår. 
Guardiola har selv udtalt følgende om situationen og om, hvorfor han bliver ved med at bære den:
-” Som alle ved kan jeg forhåbentlig snart stoppe med at bære det gule bånd,” slog Guardiola allerede fast i november sidste år.
-” Alle politikere, der er i fængsel håber jeg for at de kan komme hjem meget snart. hjem til deres familier så det kan fortsætte med at leve det liv de fortjener.”
Det forventes at managere nu vil begynde at overholde FAs love om at bære politiske budskaber og reklamer, selvom han dog vil fortsætte med at bære det gule bånd på pressekonference – det eneste sted det er tilladt ham at have det på er på banen. Det samme gælder for pre og post interviews.