Den tidligere professionelle fodboldspiller og tidligere UEFA-chef Michel Platini langer ud efter den nyeste opfindelse i fodboldens verden. Det er nemlig det såkaldte VAR-system der står for skud. VAR er betegnelsen for det kamera-system, der sidder ved alle mållinjer ved de store kampe og blandt andet kan afgøre, i samarbejde med dommeren, om bolden er HELT inde over stregen, om der er offside, eller om der skal dømmes straffespark.

Og det er dette system som Platini mener er imod fodboldens sande ånd. Goal.com skriver, at italieneren mener, at det ødelægger det smukke ved fodbolden.

Senest kom VAR-systemet i centrum, da det afgjorde hvem, der gik videre fra Champions Leaue-knockout-kampen mellem Manchester United og PSG i midtugen. United vandt 3-1 og gik dermed videre som det første hold nogensinde efter at have tabt det første opgør med to eller flere mål. Og netop 3-1-målet er meget omdiskuteret. Presnel Kimpembe fra PSG får hånden på et skud fra Diogo Dalot i overtiden inde feltet. Dommeren ser det ikke, men VAR informerer om, at der er noget galt. Og så afgør dommeren situationen på en TV-skærm uden for banen. Straffe. Og Marcus Rashford scorede til 3-1 og bragte dermed The Red Devils videre i turneringen.

Platini udtaler sig

Platini siger: “Gennem mine år som international forgangsmand for fodbolden, så har jeg altid prøvet at beskytte spillerne og spillet så meget som muligt. Men det der skete mellem United og PSG. Ja det bekræfter bare mine fordomme. Kimpembe vender sig bare om og så rammer bolden. Det er ikke med vilje eller overlagt. Det er imod fodboldens ånd, at der dømmes noget, hvis ikke dommeren ser det. VAR umuliggør dette. Det er sådan nogle siutationer og fejl, der skal være plads til som dommer – og som spiller.”