Tottenham er lige nu inde i en god periode. De ligger placeret som nummer 4 i Premier League og flere og flere eksperter og medier har dem til at ende i top 3. Træner Mauricio Pochettino  har gjort et godt stykke arbejde og faktisk står han lige nu med et luksusproblem. For, hvem skal spille i midterforsvaret? Han har tre mand, der potentielt har niveauet til at spille fra start i både Premier League og Champions League – og derfor er det ikke altid lige nemt at vælge.

Indtil cirka årsskiftet i denne sæson var det det belgiske makkerpar, Jan Vertonghen og Toby Alderweireld, der spillede fra start og på den måde holdte nyindkøbet Davinson Sanchez ude af startopstillingen. Han blev hentet i sommer for 360 millioner danske kroner. Omkring årsskiftet  blev 29-rige Alderweireld så skadet og det betød en startplads til Sanchez, der siden har gjort det helt eminent.

LONDON, ENGLAND – FEBRUARY 04: Kyle Walker of Tottenham Hotspur (L) and Toby Alderweireld of Tottenham Hotspur (C) speak after the Premier League match between Tottenham Hotspur and Middlesbrough at White Hart Lane on February 4, 2017 in London, England. (Photo by Tottenham Hotspur FC/Tottenham Hotspur FC via Getty Images)

Siden februar har Alderweireld været klar til spille på banen, men han har kun spillet to kampe: 2 FA Cup-kampe. At Alderweireld ikke har fået fast spilletid i et par måneder efterhånden får ifølge den belgiske landstræner, Roberto Martinez, betydning for hans udtagelse af hold til sommerens VM-slutrunde i Rusland.

At Alderweireld er presset til at få spilletid på Tottenhams hold er dog ikke noget, der påvirker Tottenham-træner Mauricio Pochettino, der altid kun udtager det bedste hold – og der har Sanchez altså været helt fantastiske ifølge træneren.

Han siger: “Jeg forstår Martinez’ kommentar og den er nødvendig. Hvis jeg var Belgiens landstræner ville jeg ønske at alle mine spillere spillede hver gang i deres klubber. Det er klart. Jeg kan ikke være sød overfor en hver træner og derfor lade Alderweireld spille, fordi han gerne vil med til VM. Så skulle jeg også gøre det overfor alle de andre spillere i Tottenham, der ikke spiller hver gang, og som gerne vil med til slutrunden. Jeg kan kun have 11 spillere i min startopstilling.”