I aften møder Tottenham eller Spurs, som London-mandskabet også kaldes, Juventus i Champions League. Det er returkampen i ottendedelsfinalen og Tottenham har på papiret det bedste udgangspunkt. De spillede nemlig 2-2 i Torino og derfor scoret to mål på udebane. 0-0 eller 1-1 ville derfor potentielt være nok for danske Christian Eriksen og co. i Tottenham til at avancere videre i turneringen.

Tottenham har aldrig rigtig vundet noget og det er det parameter som træner Pochettino lægger mærke til og fremhæver, når han siger, at spillerne ville blive helte, hvis de slog ‘Den Gamle Dame’, som Juventus også kaldes, ud.

Pochettino har sagt følgende om Tottenhams nuværende succes i både Premier League og Champions League: “Efter fire år, er det næste skridt vi skal tage, det med altid at placere os i top 4. Altid. Hvis vi kan vinde nogle kampe mod store hold, som f.eks. Juventus, så er vi på øverste niveau og det er der, vi bliver endnu bedre.”

“At vinde bare en titel ville være fantastisk for alle og det ville betyde endnu mere for fansene, der altid har støttet og bakket klubben op. Trofæer er ikke noget, som mange af os i klubben er vant til og det er måske det ekstra værkstøj som vi skal hive frem, når vi møder de største klubber, der alle har spillere der har vundet titler som Champions League flere gange.”

Pochettino har ikke vunde nogle af de store titler, men måske kan det blive første gang i denne sæson med Tottenham. (Photo by Stephen Pond/Getty Images)

“Spillerne ville helt sikkert blive helte, hvis de vandt i aften mod Juventus. Så er vi videre i Champions League og har slået et af Europas største hold ud. Det er en milepæl i sig selv og spillerne ville blive modtaget som helte – det er jeg sikker på.”