Af David Paris

Mauricio Pochettino siger, at grunden til at hans mandskab, Tottenham Hotspurs, i weekendens Premier League-opgør mod Arsenal, trak det korteste strå og tabte, var dommere Mike Deans elendige beslutninger.

Lørdag tog Premier Leagues nummer to imod Arsenal lidt længere nede i tabellen og der var lagt op til et drabeligt opgør i kampen om nordlondon. Førstnævnte mandskab med danske Christian Eriksen på holdkortet og med træner Mauricio Pochettino bag roret. På den anden side af bordet stod Arsenals mangeårige manager Arsene Wenger med stjerne som Petr Cech, Oliver Giroud og Theo Walcott. Kampen endte 2-0 til Arsenal, men ifølge Pochettino havde slutresultatet været helt anderledes, hvis ikke dommer Mike Dean havde lavet to fejl, der gav Arsenal to scoringer. Han siger:

“Hvis du kun analyserer spillet på banen indtil de andre scorer efter 36 minutter, var vi det bedste hold. Vi havde spilovertaget. Vi var langt bedre end dem og derfor var beslutningen om at godkende Oliver Girouds off-side-mål, den beslutning, der afgjorde kampen.”

Vores danske ven, Christian Eriksen, kunne intet stille op mod Arsenal, der vandt kampen om Nord-london. (Photo by Robbie Jay Barratt – AMA/Getty Images)

“Alt i alt, er det ikke kun den beslutning, der skal diskuteres. Lige inden Alexis Sanches scorer til 2-0 skulle der have været dømt frispark til os og det blev der ikke. Det er altså et frispark og en offside. På det tidspunkt, hvor målene scores, er vi i vores bedste periode, så det påvirker selvfølgelig holdet med sådanne to dumme beslutninger. I sådan en kamp, vil det altid være svært at komme tilbage fra 2-0 og det gjorde vi så heller ikke. Det hold, der scorer først har oftes størt chance for at vinde.”

nedenfor ses 1-0-målet, hvor der, ifølge Pochettino, skulle være dømt offside. bedøm selv nedenfor: