Paul Pogba fortæller, at han ofte har været udsat for racisme fra tilskuere. Det er trist, siger han, men franskmanden vælger at håndtere det med et smil.

Racisme på fodboldstadions er stadig et aktuelt problem mange steder. Da England spillede på udebane i Makedonien i marts måned, oplevede flere af de engelske spillere racistiske tilråb, og tidligere på året var det Juventus’ 19-årige angriber Moise Kean, der måtte finde sig i den type ytringer i en kamp mod Cagliari. 

Manchester Uniteds franske midtbanestjerne Paul Pogba fortæller i et interview med The Times, at han har oplevet lignende flere gange, men han har fundet sin egen måde at håndtere det på.

”Det er trist at se på, når tilskuerne gør den slags, og det er endnu mere trist, når de selv har sorte spillere på deres eget hold. De respekterer ikke spillerne og holdet. Jeg ved ikke, om de er racister eller bare ignorante. Jeg ser og hører meget af den slags, men jeg reagerer ikke. Jeg smiler bare,” siger den 26-årige United-spiller og fortæller en anekdote fra dengang, han spillede i Juventus, og klubben mødte Fiorentina på udebane.

Da Paul Pogba blev skiftet ind fra bænken, var der en tilskuer, der begyndte at lave abe-lyde.

”Jeg spurgte hvorfor? Jeg gav ham min trøje, da kampen var forbi, og tilskuerne klappede ad mig. Jeg forstår godt, at de mennesker gerne vil have, at deres hold skal vinde, men der findes en anden måde at skabe opmærksomhed på. At gøre den slags i 2019 er virkelig lavt.”

Paul Pogba konstaterer, at det er svært at få udryddet racismen fra fodboldverdenen, selvom der forsøges med alverdens tiltag. 

”Vi har prøvet alt. Videoovervågning, kampagner, men de gør det stadig. Hvad kan man gøre? Men hvis man vil forandre verden, må man begynde med at rydde op i eget hus. Man kan ikke være inde i alles hoveder, men man kan gøre det modsatte af dem. Så kan de være, de indser det og føler sig latterlige.”