Der var “blæst” op til et medrivende opgør på Blue Water Arena i Esbjerg mandag aften til rundens sidste Superliga-kamp.

ESBJERG, DENMARK - JULY 23: Colin Todd, head coach of Esbjerg fB walks on to the pitch prior to the Danish Alka Superliga match between Esbjerg fB and FC Copenhagen at Blue Water Arena on July 23, 2016 in Esbjerg, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

ESBJERG, DENMARK – JULY 23: Colin Todd, head coach of Esbjerg fB walks on to the pitch prior to the Danish Alka Superliga match between Esbjerg fB and FC Copenhagen at Blue Water Arena on July 23, 2016 in Esbjerg, Denmark. (Photo by Lars Ronbog / FrontZoneSport via Getty Images)

Første halvleg var en blandet pose bolsjer, hvor både Esbjerg og AGF kæmpede om chancerne og boldbesiddelsen.

Men det var nu Esbjerg, der kan se tilbage på den første halvleg med positive briller. Efter en clearingsfejl af Anthony J. Soares stod en fri Kevin Mensah parat til at trykke bolden i kassen med et resolut spark.

Efter gode kombinationer af esbjergenserne kunne anfører Jeppe Andersen bringe Esbjerg foran med 2-0 med en velplaceret inderside. Aleksandar Jovanovic i målet havde ikke en jordisk chance for at nå bolden.

Dog kunne AGF reducere på et hovedstød af Mustafa Amini blot 50 sekunder efter, og dermed puster han liv i myten om, at koncentrationsniveauet daler lige efter en scoring.

To minutter før pause blev der uddelt to advarsler. Den ene advarsel gik til debutanten, Anwar Mabil, der fik direkte rødt, medens Martin Spelmann fik gult. Advarslerne blev uddelt på grund af en batalje på Esbjergs banehalvdel de to spillere imellem.

I begyndelsen af anden halvleg stødte Dino Mikanovic og Aleksander Jovanovic sammen i et grimt sammenstød, og en noget groggy Jovanovic måtte køres ud på en båre. Dermed måtte AGF se sig nødt til at udskifte den serbiske målmand og indskifte Steffen ‘Staff’ Rasmussen.

I anden halvleg blev det mere og mere ensrettet trafik ned mod Esbjergs mål og Jonas Jensen. Med en mand i undertal skulle Esbjerg kæmpe for at undgå mål imod sig.

Men ti minutter før tid kom forløsningen for århusianerne, da et drøn af Anthony J. Soares sikrede AGF en vital udligning. Det var også fuldt fortjent, at AGF kom tilbage i kampen efter massivt spilovertag.

Hele seks minutter blev der lagt til i anden halvlegs tillægstid til stor frustration for de fleste af de fremmødte tilskuere på Blue Water Arena denne dag.

Efter seks minutters overlevelsesfodbold for Esbjerg fløjtede dommeren endelig af til stor lettelse for hjemmeholdets spillere, der måtte modstå et massivt AGF-pres.

Omend må esbjergenserne dog være noget skuffede over, at det ikke lykkedes at holde en 2-0 føring hjem, mens århusianerne kan undre sig en smule over, at det ikke blev til tre point i dag.