Portugal kunne for to somre siden løfte EM-pokalen mod Frankrig. En kamp, endte 1-0 til Cristiano Ronaldo og resten af Portugal spillerne. Siden turneringen er blevet afviklet er flere spillere for det unge, talentfulde portugisiske mandskab blevet mange penge værd – flere spillere skiftede for store overgangssummer, men hvad er der blevet af dem? Vi hører jo ikke noget til dem…

To år senere er det VM-tid og den portugisiske landstræner har udeladt 10 spillere af de 23 mand, der var en del af EM-trofæet. Det handler blandt andet om Ricardo Carvalho fra Portugal, der i dag er 40 år og angriber Eder, der de seneste to sæsoner kun har scoret 11 gange sammenlagt for klubberne Lokomotiv Moskva og Lille i den franske Ligue 1.

Hvor er du Renato Sanches?

En anden spiller, der heller ikke er med i truppen er Renato Sanches, der for to år siden, da han kun var 18 år, brød igennem på den portugisiske midtbane og fik sig selv en kontrakt med Bayern München. Han er udeladt sammen med Nani og Andre Gomes, der til daglig spiller for Barcelona.

Efter slutningen skiftede Joa Mario, den lynhurtige kantspiller og offensive midtbanespiller, til Inter fra Sporting CP. Det gik ikke. de seneste seks måneder har han været lejet ud til West Ham United. Og der har det heller ikke været alt for succesfyldt.

AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA

Til sammen har de kostet mange penge. Rigtig mange penge. Faktisk så mange, at man kunne købe et helt ny hold. Det er ret vildt. De skiftede alle sammen klub efter slutrunden. Og overgangssummen blev sammenlagt. Og hold nu fast. 893 millioner kroner. Og så spørger man sig selv, hvor de penge er blevet af?

Ser vi nogensinde Renato Sanches igen? Eller måske Jao Mario, Andre Gomes og Nani på den internationale scene igen?