Annoncørbetalt indhold

Vi er nu 10 spillerunder inde i den engelsk Premier League, og på mange måder har det været en overraskende start på sæsonen. De regerende mestre fra Manchester City er godt med i toppen, men befinder sig i øjeblikket fire point bag ved Arsenal, der har indtaget 1. pladsen. Den største overraskelse for mange er dog, at man skal helt ned på en 7. plads for at finde Merseyside-klubben Liverpool. Altså har det været en sæsonstart med mange overraskelser, men der er 28 kampe endnu, og hvem der ender med pokalen til sidst, tager vi et nærmere kig på her.

Hvem er favoritter på papiret?

Det kan godt være, at Arsenal lige nu befinder sig på en 1. plads, men når man kigger på betting sites, så er det stadig Manchester City, der ligger som favoritter til at tage titlen for tredje år i træk. Ifølge betting sider med dansk licens giver en titel til Manchester City 1,25 gange igen, hvorimod det giver hele 7,00 gange igen, hvis titlen ender hos Arsenal. Og selvom Citys normale rivaler fra Liverpool er helt nede på en 7. plads, så er de tredjefavoritter til titlen til odds 17,00. Til sidst på listen kommer Nottingham Forrest, der ligger til odds 4001,00. En nærmest umulig opgave på papiret, dog vandt Leicester Premier League i 2016, hvor de ifølge betting sider lå til odds 5000,00, Så intet er umuligt.

Manchester City – de regerende mestre

Så hvorfor er Manchester City favoritter til at vinde titlen, selvom Arsenal er fire point foran allerede? Hvis man følger med i den engelske Premier League, ved man, at Manchester City er det hold, man ikke vil op imod. På alle positioner har de verdensklasse spillere, der er så integreret i komplekse systemer udformet af deres træner Pep Guardiola. Det har gjort dem nærmest umulige at spille mod de seneste par sæsoner, og i år er de kun blevet endnu bedre. Godt nok har de solgt deres angriber Gabriel Jesus til Arsenal, men de har hentet den måske varmeste angriber i verden lige nu ind i stedet for. Den unge mand hedder Erling Haaland, og han har allerede scoret 15 mål i 10 Premier League kampe.

Arsenal – er de endelig ude af mørket?

Overraskende nok skal vi begynde at snakke om Arsenal som mulig titelkandidat. Det havde de færreste regnet med inden sæsonen startede. Dog må man give cadeau til Mikel Arteta og hans mandskab. De har formået at forvandle deres spil i sådan en grad, at de er reelle udfordrere til Manchester City. Om det holder sæsonen ud, må vi se.