Arsenal’s Mesut Özil er officielt Premier League’s nye assist-konge. Tyskeren, der i 2013 kom til London-klubben fra Real Madrid, har lavet syv assists i Premier League indtil videre og er derfor et stort aktiv i Arsenals offensiv. Så stort et aktiv, at han faktisk er den mest assisterende spiller nogensinde i Premier League’s historie. Igennem tiden har spillere som Eric Cantona, Thierry Henry, David Beckham og Dennis Bergkamp leveret den ene målgivende aflevering efter den anden, men tiden er nu kommet til Mesut Özil, der laver en assist per 2.71 kamp, han spiller.

Skærmbillede-2015-10-26-kl.-16.05.20-661x345

Læs også: 10 klubber der aldrig er rykket ned

Engelske The Mirror, der i samarbejde med sports-data giganten Opta, har lavet en undersøgelse på spillere, der samlet har lavet over 20 assists i Premier League.
Spanske Cesc Fabregas, som var sidste sæsons helt store assistkonge, må tage til takke med en tredjeplads igennem tiden. Fabregas bliver dog kun overgået af Özil og den franske fodboldlegende Eric Cantona. Cantona lavede i sin tid en assist per 2.79 kampe han spillede og må derfor se sig slået af tyskeren, som ligner en spiller der kan gå hen og blive en vigtig brik i Arsenal’s jagt på et nyt engelsk mesterskab.
‘The Gunners’ har nemlig ikke vundet Premier League siden 2004 og har i den grad brug for, at spillere som Özil kan holde niveau igennem en hel sæson.