Everton skal have fat i den helt store pengepung, hvis de ønsker at hente en af Premier League rivalernes helt store stjerner og nøglespiller. Beløbet nærmer sig en halv milliard danske kroner. 

AF KRISTIAN PARIS

Everton bliver måske nødt til at betale konkurrenterne fra Swansea City hele 400 millioner danske kroner,  hvis de ønsker at have få fingrene i klubbens nøglespiller, islændingen Gylfi Sigurdsson.

The Toffees er opsatte på at tilføje nye spillere denne sommer, eftersom Koeman er overbevist om at komme tættere på top 6 næste sæson. Everton sluttede nemlig som nummer syv sidste sæson, og var aldrig rigtig en udfordrer til de øverste seks plads.

Manglen på ren og skær kvalitet er tydelig hos Koemans drenge, og det har han gjort klar over for ledelesen og krævet, at klubben i det mindste prøver at hente spilleren til. Det kommer lige efter klubben netop har slået rekord for at betale mest for en engelske keeper, ved at købe Sunderlands Jordan Pickford for godt 300 millioner danske kroner. Ligeledes kædes klubben også gevaldigt sammen med Ajax midtbanegeneral og anfører, Davy Klaassen.

Og penge er åbenbart ikke noget problem. For ifølge Liverpool Echo, har Swansea hævet priset på Sigurdssons hoved til hele 400 millioner – og det er måske mere end hvad de fleste klubber har råd til for en spiller med Gylfis kvaliteter.

Playmakeren har nydt en særdeles succesfuld sæson for svanerne, på trods af klubbens manglende resultater. Han har været hovedårsagen til at klubben endnu et år har undgået nedrykning med ni mål og 13 assists.

Manchester United v Swansea City - Premier League

Everton har længe beundret spilleren og ser ud til allerede at have lagt et 250 millioner bud på bordet – allerede sidste sommer  – men det blev afvist. Og nu synes waliserne altså, at spillerens værdi er steget og derfor kan de tillade sig at hæve prisen.