Vi har tidligere skrevet historier om, at den engelske landstræner, Gareth Southgate har brugt unge, uprøvede kræfter på det engelske landshold. Og flere kilder melder endda om, at spillere som Tammy Abraham og Ruben Loftus-Cheek kan komme til at starte inden, når nationen til sommer tager til Rusland for at spille VM-slutrunde. Det er selvfølgelig godt med unge spiller, der kan præstere på øverste hylde og derfor har vi i denne artikel valgt at hylde de unge engelske spillere, som endnu ikke har fået sit gennembrud på seniorscenen.

Af David Paris 

Det er alle spillere, der er på kontrakt i Premier League og som kunne være i spil til truppen næste gang, der er VM. Altså i 2022. Måske allerede til EM om to, ville der være nogle af navne, der kunne gøre sig gældende og bemærket.

Frygt ej, hvis ikke du kender nogle navne; det er derfor denne artikel er til. Du læste det her først. På fodboldspilleren.dk. Og lad os så komme i gang med de største talenter i engelsk fodbold.

Arsenal

Reiss Nelson

Arsenal har generelt et rigtig godt ungdomsakademi, der har produceret nogle store stjerner. I de seneste år, har vi dog ikke set udbyttet af det store arbejde, idet meget få unge talenter er med i førsteholdstruppen, ligesom der er længere og længer mellem, at træner Arsene Wenger giver dem chancen på førsteholdet. Sidste sommer mistede klubben unge Chris Willock til Benfica. Derudover solgte man også Alex Oxlade-Chamberlain, der netop er et produkt af. Disse spillere kan unge Reiss Nelson, dog hurtigt få omverdenen til at glemme.

Den kun 17-årige fodboldspiller, har en god evne til at drible og kommer hurtigt og elegant forbi sin modstander på højre-flanken, som er hans primære position. Han kom allerede til London-klubben da han var ni år og har nærmest siden ankomsten imponeret. Flere trænere på akademiet og eksperter spår ham til en store fremtid. Han er netop en af de spillere, der har fået chancen på den store scene og med flotte resultater til følge. Både i Carabao Cuppen og også i Europa League, har den unge  englænder været på banen.

Udover fløjspiller, har Nelson i mange år, været offensiv midtbanespiller, hvilket også er en position vi skal have øje med ham på, i fremtiden.

Bournemouth

Lewis Cook

Lewis Cook er blandt de mest talentfulde midtbanespillere i England. Men faktisk skal Bournemouth ikke have æren for hans udvikling. Den skal i stedet tilfalde Leeds United, der indtil sidste år havde englænderen på kontrakt. Af uvisse årsager ville Cook, der i de seneste år har været en vigtig del af diverse ungdomslandshold, hellere spille for Bournemouth i Premier League.

Cook har endnu ikke etableret sig på førsteholdet, men der ikke længe før han render rundt på banen hver weekend med gutterne på billedet herover. (Photo by Catherine Ivill – AMA/Getty Images)

Cooks forcer på banen ligger i at føre bolden frem på centrale dele af grønsværen. Han er god til at beskytte bolden med sin krop og kombinerer man det med en teknik, der tillader en person at aflevere boldene hurtigt og sikkert rundt til medspillerne, får man en komplet central midtbanespiller. Og det netop, hvad Bournemouth kan få inden for meget få år. Han er kun 20 år, men har allerede høstet anerkendelse for sine præstationer. Blandt andet title for årets unge spiller spiller sidste år. Og fremtiden håb, har han også vundet.

Chelsea

Callum Hudson-Odoi

Hvordan vælger man en af mange unge talenter i Premier League-klubben Chelsea? Det er som sagt en svær opgave, men alligevel hedder overskriften på dette afsnit, et bestemt navn, nemlig Callum Hudson-Odoi. Men for ikke træde nogen over tæerne kan vi lige nævne de navne, der var inde i hovederne før vi besluttede os endegyldigt. Lewis Baker, Dujon Sterling, Trevoh Chalobah, Ethan Ampadu, Ike Ugbo.

Valget faldt dog på førnævnte Hudson-Odoi. Og årsagen er simpelthen den unge knægts evne til at spille forskellige pladser på banen – lige godt. Han kan spille som angriber, som fløjspiller, som offensiv midtbane og hvis der er brug for, kan han også dække den centrale midtbane. Det har vi set i flere ungdoms-landskampe for det engelske landshold. Han er først lige fyldt 17 år, og har de sidste tre år spillet med dem, der har været ældre. Så spørgsmålet er, hvornår U21-holdet er for dårligt til ham?

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side