Premier League sæsonen 16/17 er netop slut og det betyder, at diverse priser skal uddeles  – både på klubplan og individuelt. Her er en liste over de klubber, der har opnået lavest point i Premier League historie  nogensinde. 

AF KRISTIAN PARIS 

Sunderland er at finde på listen… og det mere end en gang.

5. Sunderland, 19 Point (2002-03)

Marcus Stewart of Sunderland tackles Andrew Cole of Blackburn Rovers

Sunderland holdet fra 15 år siden fik kun skrabet 19 point sammen i en hel sæson. Sæsonen forinden så det heller ikke godt ud, da klubben kun netop undgik nedrykning.

Klubben satte derudover også rekord ved at tabe 15 ligakampe i streg lige efter de vandt over storklubben Liverpool den 15. december. Derefter gik det nedad bakke.

4. Portsmouth, 19 Point (2009-10)

FBL-ENG-FACUP-TOTTENHAM-PORTSMOUTH

Før sæsonen begyndte prøvede klubben alt, hvad de kunne for at blive oppe. Det lykkedes bare ikke. Problerm med angriberen Sol Campbell, Niko Kranjcar og Peter Crouch uden for banen gjorde det bestemt ikke nemmere at vinde på banen.

3. Aston Villa, 17 Point (2015-16)

Aston Villa v A.F.C. Bournemouth - Premier League

Sæsonen før var holdet faktisk i FA Cuppen, men den naive optimisme holdt ikke længe. I sæsonen 15/16 opnåede London klubben kun 17 point, og det betød, at klubben for første gang siden 1988 ikke var at finde i Englands bedste række.

Holdet vandt kun tre kampe over hele året, og faktisk var deres første sejr i sæsonens første kamp mod Bournemouth.

2. Sunderland, 15 Point (2005-06)

Fulham v Sunderland

Endnu en optræden for Sunderland på denne liste. I sæsonen 04/05 opnåede klubben kun 15 point, sluttede sæson af med at scoret et mål i fem kampe og tabe dem…

Sæsonkortholdere i klubben måtte vente helt til sidste runde før holdet vandt en kamp, 2-1 over Fulham  blev det.

1. Derby County, 11 Point (2007-08)

Derby County's English goalkeeper Roy Ca

Verdens værste sæson.

Derby County var i Premier League i 07/08 og det var nok verdens værste sæson nogensinde for et hold. Holdet var tilbage i landets bedste række siden 2002, men de blev ikke oppe i mere end en enkel sæson. Deres eneste sejr hele året var 1-0 sejren over Newcastle.

Ugen efter blev de tævet 5-0 af Arsenal og faktisk var deres nedrykning allerede sikker den 29 marts.