Sæsonen er ved at gå på hæld i hele Europa, og de fleste klubber er så småt ved at forberede sig på den nye sæson mht spillerindkøb og spillersalg. Måske Europas bedste klubber lige skulle tage et ekstra kig på denne liste… helt overraskende er listens top i hvert fald…

AF KRISTIAN PARIS 

Middlesborughs kantspiller Adama Traore har overraskende nok vist sig at være øverst på listen over Europas bedste dribbler i denne sæson, målt i Europas fem største liga. Det bekræfter en undersøgelse fortaget af CIES Football Observatory.

Undersøgelsen gik ud på at rangere spillerne på både kvalitative og kvantitave data, der på den måde skulle udgøre et slags ‘drible index’. Tallet er udregnet ved simpelt nok at dividere antallet af forsøgte driblinger med de driblinger, der er lykkedes i procent.

Swansea City v Middlesbrough - Premier League

Med 70 % af hans 194 forsøgte driblinger, er Traore statistisk set den bedste med bolden ved fødderne. På trods af det har skarphed alligevel været til at mangle på den sidste tredjedel af banen for hans klub Middlesbrough.

På andenpladsen er, nok ikke så overraskende, Chelseas Eden Hazard, der har succesfuldt lavet 75 % af sine 169 forsøgte driblinger. Den højeste succesrate på listen af alle de spillere, der har forsøgt over 100 driblinger i sæsonen.

Bastias unge teenager Allan Saint-Maximin har imponerende nok fuldført hele 64 % af sine 217 forsøgte driblinger, mens Barcelona stjernen eymar har forsøgt 269 driblinger, men kun omkring halvdelen (53%) af dem er rent faktisk lykkedes.

FC Barcelona v Sevilla FC - La Liga

En anden Premier  League spiller er den engelske kantspiller Wilfried Zaha, der spiller for Crystal Palace. Han har fuldført hele 53 % af sine 213 forsøgte driblinger. Det får altså landsholdsspilleren foran den fem gange vindende Ballon d’Or vinder Lionel Messi, der var altdominerende i gårsdagens El Classico opgør.

Derudover er engelske fodbold yderligere repræsenteret ved Mousa Dembele og Alexis Sanchez, ligesom Bournemouths lånehaj Jack Wilshere også kan findes på listen.