GettyImages-498475700

 

Med fyringen af Rafael Benítez har Real Madrid igen sat et nyt ansigt på trænerbænken; Zinedine Zidane. En markant hændelse i den spanske hovedstadsklub, som disse dage får massiv omtale i catalanske medier. Blandt andet kaster medierne et blik på Florentino Perez’ forbrug af trænere i sin tid som klub-præsident og det viser sig at mange midlertidige løsninger har været anvendt gennem årene. Denne historik tager vi her et nærmere kig på.

I 2000 tog forretningsmanden Florentino Pérez over som præsident i Real Madrid. I løbet af de næste 15 år Pérez skulle han ansætte og sidenhen fyre i alt 10 trænere. Seneste i rækken er som bekendt Rafael Benítez. Blot 7 måneder fik han som træner.

I tirsdagens udgave af den catalanske sportsavis, SPORT, kommenterede en af skribenterne, Josep Casanovas, at det ikke er træner Rafa der er problemet, men snarere præsidenten selv der træffer de forkerte beslutninger.

Generelt, hævder Casanova, mangler Real-præsidenten selvkritik og hans magtfuldkommenhed er en fornærmelse mod klubbens tilhængere. Èn af forklaringerne på Benítez’ afgang er blandt andet uro i omklædningsrummet – uro båret frem af spillere som Isco, James og Benzema.

Det er noget af historien bag mandagens fyring af Benítez, men ser vi tilbage på Real Madrids trænere de sidste 15 år, træder en anden tendens frem.

(Brug piletasterne til at klikke dig frem til de næste sider i artiklen)

24 May 2000 - UEFA Champions League Final - Real Madrid v Valencia - Real Madrid manager Vicente Del Bosque celebrates winning the Champions League. (Photo by Mark Leech/Getty Images)

Vicente del Bosque efter Champions League-triumfen i 2000.  (Foto Mark Leech/Getty Images).

  1. træner under Florentino Pérez – Vicente del Bosque (2000-2003)

Vicente del Bosque var træner da Pérez blev valgt som præsident. Bosque stod i spidsen for Real Madrid i tre år og fem måneder i tilsammen 233 officielle kampe. Under ham vandt klubben la liga (2000/2001; 2002/2003), en spansk supercup (2001), én Champions League (2001/2002), en europæisk supercup (2002) og en Intercontinental Cup (2002). Ikke siden tiden med Alfredo di Stéfano og Ferenc Puskás havde Real Madrid oplevet så massiv og sammenhængende succes. Del Bosque fik i 2003 uoverensstemmelser med Fernando Hierro og det endte med at Pérez ikke mente træneren ‘var den rette for fremtiden’.