PSG har bekræftet, at de har hentet en ny manager, der tager over i den franske klub fra slutningen af denne sæson. 

Det er den tidligere Dortmund-manager, Thomas Tuchel, der nu skal stå i spidsen for det franske storhold.

Den tyske manager har skrevet under på en to-årig kontrakt med klubben, og han tager over efter Unai Emery på Parc de Princes bare et år efter han forlod Dortmund, efter netop at have vundet DFB-pokalen med klubben. Det skete meget kontroversielt efter uoverenstemmelser mellem ham og den tyske klub.

(Photo by Pool – Getty Images)

Før Dortmund tilbragte han fem år i Mainz, hvor han fik stor succes. Han formåede til og med at få dem kvalificeret til Europa League mod alle odds. Dog følte han i 2014, at han havde gjort, hvad han kunne med klubben og ikke kunne tilføje den mere.

Han stod i spidsen for Dortmund-holdet, der blev nummer 2 og nummer tre i sine to sæsoner ,på Westfalenstadion, men han blev frustereret over salget af blandt andre Mats Hummels, Ilkay Gündogan og Henrikh Mkhitaryan.

Han forlod den tyske storklub i 2017 efter flere kontroverser med klubben. Specielt var der problemer med klubbens CEO Hans-Joachim Watzke var en nøgleårsag til at samarbejdet sluttede.

Dortmund blev nummer  fire i den bedste tyske række. De har samme antal point som Hoffenheim – 55, men en dårligere målforskel. De har hele 29 point op til mestrene fra Bayern München.

Emery i PSG forlader klubben efter to sæsoner i den franske Ligue 1, hvor han har vundet fem af de seks hjemlige pokaler, der var mulige at vinde. Kun Ligue 1 titlen i 16/17 -den foregående sæson smuttede fra ham, der konkurrenterne fra Monaco tog den i stedet.