PSG fuldførste i sidste uge en transfer, der købte Neymar Jr. fri af sin kontrakt med FC Barcelona for 1,65 milliarder danske kroner. Den handel er i sig selv helt vanvittig, men hvad, der er endnu mere bemærkelsesværdigt er PSG værdi bare seks år tidligere.

AF KRISTIAN PARIS

 

 PSG er ikke en europæisk gigant i samme stil som Real Madrid, Barcelona, Bayern München, Manchester United og Liverpool er.

 

(Photo by Manuel Queimadelos Alonso/Getty Images)

Klubben blev nemlig først grundlagt i 1970 og havde bare vundet to franske titler i 39 år inden de triumferede for første gang i 2013. Deres eneste internationale trofæ var og er stadig deres Europa League sejr i 1996, mens en semifinale plads i 1995 er det længste klubben har været i Champions League.

Da rigmænd fra Qatar investerede i klubben tilbage i sommeren 2011, havde klubben sluttet som nummer 4, 13, 6, 16, 15, 9, 9 i de sidste syv sæsoner.

Det betød også, at de araberne overtog klubben var den ikke meget mere værd end blot 650 millioner danske kroner. Nu handler de altså spiller for det DOBBELTE.

De milliardære investorere fra Qatar var ikke bleg for at bruge penge fra første sæson. Det endte med, at klubben brugte hele 300 millioner på Javier Pastore i første transfervindue.

Ligeledes blev Lucas Moura hentet til for yderligere 300 millioner, og brasilianske Thigo Silva kom til sæsonen efter. Derudover blev Cavani købt og Marquinhos ligeledes.

Bemærkelsesværdigt mange spillere kom til på under to sæsoner.

Derudover de senere blevet fulgt op af stjerne som David Luiz, Angel Di Maria, Grzegorz Krychowiak, Julian Draxler og nu også Dani Alves og Neymar Jr. 

Det betyder også, at klubben nu rummer en værdi, der er ca 9 gange så stor, nemlig omtrent 5,8 milliarder danske kroner.