Der kommer helt sikkert til at ske nogle ændringer i den kommende Arsenal-trup forud for næste sæson. Træner Unai Emery vil forsøge at bygge et hold op, der kan komme i top fire. Og til det skal han bruge en decideret transferplan. Altså en plan over hvilke spillere, der skal ind i klubben, og hvilke spillere, der skal ud. Der kom fem nye spillere til London-klubben i sommers og det kommer formentligt til at blive noget lignende i løbet af sommerens transfervindue. Det skriver Goal.com, der bringer nyheden om The Gunners’ såkaldte transferplan.

Forsvar

Det er her at der kan ske rigtigt meget. Den tyske forsvarsspiller Shkodran Mustafi har to år tilbage af sin kontrakt, men endnu en sæson har budt på store fejl og dårlige præstationer – og det er dem man skal komme til livs, hvis man ønsker at komme i top fire i Premier League. Han koster angiveligt 35 millioner pund. En overkommelig pris. Og nogle penge som klubben  kan bruge på  Saint-Etienne’s  18-årige midterforsvarer William Saliba.  Kieran Tierney fra Celtic ligner en ny mand i Arsenal-trøjen på venstreback. Og det betyder, at Nacho MOnreal kunne være på vej tilbage til Spanien. Som et led i Arsenals transferplan. Målmand Petr Cech er en aldrende herre og det kan være han vil drosle ambitionsniveau lidt ned. Tredjevalget Emiliano Martinez har de seneste seks måneder været udlånt til Reading og gjort en god figur. Han kunne være andetvalg.

Midtbane

En af de største ting som Arsenal skal have styr på forud for den næste sæson, er en erstatning for Aaron Ramsey. Han annoncerede tidligere på året, at han ville forlade barndomsklubben til fordel for Juventus i Serie A, når hans kontrakt udløbet i slutningen af juni. Christopher Nkunku fra PSG er en spiller som franske Emery kender godt. En spiller som han faktisk forsøgte at hente til London tilbage i januar måned. Derudover er den offensive midtbanespiller, Adrien Rabiot, nok et mere realistisk bud. Han har mere erfaring og kompetencer til at begå sig fra første fløjt i verdens bedste liga. Her er Nkunku stadig ung og mere uprøvet. Mohamed Elneny er en færdig mand. Han fik ikke meget spilletid og Arsenal håber på at kunne få minimum 10 millioner pund for spilleren, som en midterklub i Premier League skulle prise sig lykkelig for. Mesut Ozil og Henrikh Mkhitaryan er der også tvivl om, hvorvidt de bliver. Ozil har sagt han bliver i klubben til kontraktudløb i 2021, mens Mkhitaryans løn på 1,8 millioner kroner om ugen kan blive svær for andre klubber, at dække.

Brug piletasterne herunder for at komme videre til næste side

Angreb

Egentlig så er hvad Arsenal virkelig har brug for, meget simpelt. De har fundet målscoreren i Aubameyang, men mangler en kantspiller, der kan understøtte og score 2/3-dele af de mål som den gabonesiske angriber gør. Sammen med Lacazette har de scoret 35 mål, hvilket er næsten halvdelen af Arsenals samlede antal på 73 mål. Wilfried Zaha kunne være en mulighed til kanten. Han har før forsøgt sig i en storklub med pres på, men nu er han et par år ældre og ser ud til at kunne klare mosten. Et godt bud, som vi tror ville kunne give succes. Ryan Fraser fra Bournemouth gør også en god figur, ligesom Ismaila Sarr fra Rennes i Ligue 1. Leandro Trossard scorede 22 mål for Genk i den bedste belgiske række, men ingen af disse navne er for alvor stjerner. Og det er måske det, der i sandheden af Arsenals helt store problem. Hvordan trækker man verdensstjerner til en klub, der hvert år har problemer med at komme i top fire?