Den engelske klub håbede på at kunne holde fast i den spanske træner. Rafa Benitez Men sådan er det ikke gået. Og nu må man altså lede andetsteds efter en anden træner. Den tidligere Liverpool-træner forlader nemlig St James’ Park forud for næste sæson.
 
Årsagen er, at parterne ikke er kunnet blive enige om en ny aftale. Parterne har virkelig prøvet i lang tid, men nu er det altså officielt, at man ikke vil bruge flere kræfter på at forsøge at forlænge med Rafa Benitez. Han forlader PL-klubben efter tre sæsoner, hvor han overtog klubben efter de lige var rykket op. Han har formået at holde dem oppe i den bedste engelske række.

Klubben udtaler sig om Rafa Benitez

Klubben skriver om Rafa Benitez: “Det er med ærgrelse, at vi annoncerer, at træner Rafael Benitez vil forlade Newcastle United, når han kontrakt udløber 30. juni 2019.  Vi har arbejdet hårdt på at forlænge hans kontrakt, men vi er ikke kunnet blive enige om en aftale. Resten af Benitez’ trænerstab: aco de Míguel Moreno, Antonio Gómez Pérez og Mikel Antia vil også forlade klubben 30. juni. Vi vil gerne takke dem og fansene for opbakning og håber på det samme for den nye træner.”

 
Benitez har været sat i forbindelse med et skifte til den kinesiske storklub Dalioan Yifang. Af erstatninger for Benitez skriver medierne om Garry Monk, der lige er blevet fyret af Birmingham. Men også Burnleys Sean Dyches og Norwich’ tidligere træner Chris Hughton er navne, der snakkes om.