Raheem Sterling

Raheem Sterling er en professionel fodboldspiller fra England. Han spiller for Manchester City i Premier League samt på det engelske landshold. Han fungerer hovedsageligt som kantspiller, men kan også bruges i en rolle som central, offensiv midtbane.

Raheem Sterling blev født på Jamaica, men flyttede sammen med sin familie til London, da han var fem år gammel. Han begyndte sin karriere hos Queens Park Rangers, før han skiftede til Liverpool i 2010.

I sommeren 2015, efter langvarige spekulationer om netop dette, skiftede han til Manchester City for 49 millioner pund. Det er det højeste beløb, der nogensinde er betalt for en engelsk spiller.

Han hjalp Manchester City med at vinde det engelske mesterskab i 2018.

Raheem Sterling fik debut på det engelske landshold i november 2012. Han blev udtaget til landsholdets trupper til VM i Brasilien i 2014, EM i Frankrig i 2016 samt VM i Rusland i 2018.

Klubhistorie

Fra Queens Park Rangers til Liverpool

Raheem Sterling

Raheem Sterling blev hentet til Liverpool FC fra Queens Park Rangers’ ungdomsakademi i vinteren 2010 af klubbens daværende træner, Rafael Benitez.

Han har formentligt kostet i omegnen af 600.000 pund i første omgang, men med mulighed for at koste 5 millioner pund, alt afhængigt af, hvordan det gik ham hos The Reds.

Debut for Liverpool

Den 24. marts 2012 fik han debut for Liverpool, da han blev skiftet ind i kampen mod Wigan Athletic i Premier League. Han var blot 17 år og 107 dage gammel, så dette gjorde ham til den tredjeyngste Liverpool-spiller nogensinde.

I løbet af den pågældende sæson, fik han yderligere to kampe for Liverpool.

Raheem Sterlings første kamp i startopstilingen

Han fik sin første kamp fra startopstillingen den 26. august 2012, da Manchester City var på besøg på Anfield. Kampen endte 2-2.

Han spillede alle 90 minutter i den næste kamp mod Arsenal, og også i den næste igen mod Sunderland. I den sidstnævnte kamp lagde han op til et mål og blev kåret som kampens spiller.

Næstyngste målscorer i Liverpool-trøjen – kun Michael Owen har scoret før ham

Raheem Sterling scorede sit første mål for Liverpool i 1-0-sejren over Reading i Premier League.

Med målet mod Reading blev han således den næstyngste spiller til at score for Liverpool, kun Michael Owen har været yngre.

I december 2012 skrev han under på en forlængelse med klubben, og bandt sig således til klubben i yderligere tid.

Han scorede sit andet mål i Premier League-sammenhæng i 3-0-sejren mod Sunderland, hvor han lobbede bolden over Simon Mignolet, der sidenhen skiftede til netop Liverpool.

Premier Leagues bedste spiller i både april og august 2014

I april 2014 blev Raheem Sterling kåret til månedens spiller. I slutningen af 2013/14-sæsonen blev han ligeledes kåret til årets unge spiller i Liverpool.

Også i august 2014 snuppede han titlen som månedens spiller.

Debut i Champions League-sammenhæng

Den 16. september samme år fik han debut i Champions League. Liverpool vandt 2-1 mod de bulgarske mestre fra Ludogorets Razgrad hjemme på Anfield.

I december 2014 spillede han sin kamp nummer 100 for Liverpool. Det skete i kampen mod ærkerivalerne fra Manchester United på Old Trafford.

Årets ‘Golden Boy’

Den 20. december samme år modtog han årets ’Golden Boy’. I den forbindelse sagde han følgende til Liverpool Echo.

– Dette sker på grund af hårdt arbejde. Jeg er rigtig glad for, at folk anerkender det hårde arbejde, jeg laver, og jeg forsøger at gøre mit bedste for klubben. Jeg er virkelig taknemmelig for denne pris.

I sommeren 2015 forsøgte han at tvinge et skifte igennem til Manchester City. Han bad om at blive udeladt fra klubbens pre-season-turnering i Asien, og gik glip af to træninger. Angiveligt på grund af sygdom. Det vakte stor kritik fra blandt andre Steven Gerrard, Jamie Carragher og Graeme Souness.

Manchester City

Den 12. juli 2015 skrev Raheem Sterling under på en aftale med Manchester City for rundt regnet 49 millioner pund.

Han fik i første omgang en fem-årig kontrakt hos klubben.

Han fik sin debtu for Manchester City i 3-0-sejren ude mod West Bromwich Albion.

19 dage senere scorede han sit første mål for Manchester City, som besejrede Watford med 2-0.

Sterling scorede karrierens første hattrick, da City slog Bournemouth med 5-1 den 17. oktober 2015.

Den 8. december var han med til at comebacksejre i Champions League-kampen mod Borussia Mönchengladbach. Fra at være nede med 1-2 vandt City med 4-2, og blev dermed vindere af gruppen foran Juventus.

Den 20. marts 2016 pådrog han sig en skade imod Manchester United. Skaden holdt ham ude de kommende otte uger. Det fik ham til at miste pladsen i startopstillingen, og han spillede ikke flere kampe i resten af sæsonen.

Sterling blev kåret til månedens spiller i Premier League i 2016 efter to mål og et oplæg i tre kampe.

Det blev til 18 mål i løbet af 2017/18-sæsonen, og det er det største målantal nogensinde for Raheem Sterling.

Den 12. august 2018 scorede Sterling sit mål nummer 50 i Premier League, da han scorede føringsmålet i 2-0-sejren mod Arsenal.

I november 2018 skrev han under på en forlængelse af kontrakten med Manchester City, der ville holde ham i den blå del af Manchester frem til 2023.

Landsholdskarriere

Sterling fik sin landsholdsdebut for England den 14. november 2012 i en venskabskamp mod Sverige.

Den 5. marts 2014 fik han så sin anden landskamp, da han blev kåret som kampens spiller i 1-0-sejren over Danmark.

Den 12. maj 2014 blev det offentliggjort, at han var blevet udtaget til den engelske landsholdstrup, som rejste til VM i Brasilien.

Han startede inde i den første gruppekamp imod Italien, som englænderne tabte med 1-2. Han blev dog kåret til kampens spiller.

Den 27. marts 2015 scorede han sit første mål for England, da Litauen blev knust med 4-0 på Wembley i EM-kvalifikationen.

Raheem Sterling blev også udtaget til de engelske trupper til EM i Frankrig i 2016 samt VM i Rusland i 2018, men det blev uden nogen nævneværdig succes.

Efter at have gået målløst rundt i 27 kampe, scorede han to gange imod Spanien i UEFA Nations League den 15. oktober 2018. Englænderne vandt kampen med 3-2.