Det ligner ikke, at Randers FC i sin nuværende tilstand kan overleve i Danmarks bedste fodboldrække, Superligaen. Et turbulent efterår bevirker, at den kronjyske klub i øjeblikket ligger på den absolutte sidsteplads.

HOLBAK, DENMARK – OCTOBER 26: Action from the
Danish Cup DBU Pokalen match between Holbak B&I
and Randers FC at Holbak Stadion on October 26,
2017 in Holbak, Denmark. (Photo by Lars Ronbog /
FrontZoneSport via Getty Images)

Derfor valgte klubben da også at tage affære og ændre drastisk på tingenes tilstand. Ricardo Moniz fik således sparket i fredags, mens Michael Gravgaard valgte at opsige sin stilling som sportslige og kommerciel direktør.

– Det har været en turbulent tid i Randers FC på det seneste, hvor negative sportslige historier har fyldt meget i mediebilledet, skriver klubben på sin hjemmeside.

Der er dog lys for enden af tunnelen for Randers FC. Sådan da. Kronjydernes hovedsponsor, med det passende navn, Sparekassen Kronjylland, har nemlig valgt at forlænge den sponsoraftale, der ellers var udløbet her til sommer. Nu udløber aftalen først i sommeren 2020.

En forlængelse af aftalen har dog ligget i kortene i længere tid, meddeler direktør i Sparekassen Kronjylland, Klaus Skjødt.

– Jeg valgte hen over weekenden at tage fat i Randers FC for at få de sidste detaljer på plads i aftalen, så vi forhåbentlig kan være med til at give ro til klubben.

– Alle i Randers og Kronjylland ønsker et lokalt hold i Superligaen med den betydning og værdi, det har for hele lokalområdet.

– Derfor synes vi, at det var oplagt at få forlænget aftalen nu, hvor der er pres på klubben for at finde de rigtige løsninger på de aktuelle udfordringer, siger Klaus Skjødt til klubbens hjemmeside.

I Randers er man glad for opbakningen fra en af byens store virksomheder.

– Vi har igennem alle årene haft et godt samarbejde, og det glæder vi os til at fortsætte med at udvikle.

– Det er afgørende for os at have baglandet i orden, hvad angår såvel sponsorer, fans, moder- og samarbejdsklubber, siger Henrik Jørgensen, administrerende direktør i Randers.

Hvorvidt Randers FC kommer til at overleve i Superligaen, får vi vished om, når forårssæsonen går i gang i starten af februar. Kronjyderne skal på en svær opgave i den første kamp, når de ude mod F.C. København skal forsøge at gøre det sensationelle. De har 17 kampe til at redde skærene.