Raphael Varane

Raphael Varane er en professionel fodboldspiller fra Frankrig. I øjeblikket spiller han for den spanske klub, Real Madrid, og på det franske landshold. Han fungerer primært som midterforsvarer.

Førhen har han spillet for den franske klub, Lens, hvor han forud for 2010/11-sæsonen begyndte at træne sammen med førsteholdet. Han optrådte i en del kampe på førsteholdet – dog fra bænken. Han fik sin debut i en kamp i Ligue 1 mod Montpellier. Efter en sæson med den franske klub, besluttede Raphael Varane sig for at skifte videre.

I sommeren 2011 skiftede han således til den spanske kongeklub, Real Madrid. Siden skiftet hertil er det blevet til over 200 kampe for klubben. Han har vundet i alt 15 titler, som blandt andet indebærer to La Liga-mesterskab og to Champions League-trofæer.

Som kun 24 år gammel vandt Raphael Varane sit tredje Champions League-trofæ nogensinde. Og det gjorde ham til den yngste forsvarsspiller til at have vundet tre Champions League-trofæer, siden Paolo Maldini begik samme bedrift i en alder af 26 år.

Raphael Varane fik sin debut på det franske landshold i marts 2014 og repræsenterede sidenhen landsholdet ved VM i 2014. Efter en række flotte præstationer for Les Bleus blev han kåret til årets unge spiller til slutrunden.

Han var også med til at vinde VM i Rusland i 2018, hvor han spillede samtlige minutter på banen.

Mange tidligere fodboldspillere, og nuværende træner, såsom Fernando Hierro og José Mourinho anser Raphael Varane for at være en af de bedste forsvarsspillere i verden.

Klubhistorie

Raphael Varane blev født i den franske by, Lille. Han begyndte at spille fodbold for den lokale klub, AS Hellemmes, i en alder af syv år. Efter at have tilbragt to år i Hellemmes, rykkede han videre til den professionelle klub i området, RC Lens.

Han begyndte hurtigt at stige i gradderne på klubbens ungdomshold. Forud for 2010/11-sæsonen skrev han under på sin første professionelle kontrakt med klubben.

I oktober 2008 blev han rykket op på første klubbens førstehold af den daværende træner, Jean-Guy Wallemme, til en række træninger frem mod mødet med Montpellier den 6. november.

På grund af en skade til den normale midterforsvarer, Alaeddine Yahia, blev Varane overraskende nok valgt til at starte inde i kampen. Han spillede alle 90 minutter, og det resulterede i sejr på 2-0 til Lens.

I vinteren 2011 var Varane genstand for en række spekulationer angående et skifte. I et forsøg på at køle interessen lidt af, skrev han under på en forlængelse med klubben, som ville holde ham i klubben frem til sommeren 2015.

Den 8. maj 2011 scorede Raphael Varane sit første professionelle mål i karrieren i en 1-1-kamp mod Caen.

Han kunne dog ikke forhindre klubben i at rykke ned i den næstbedste række i Frankrig, Ligue 2.

Real Madrid

Den 22. juni 2011 bekræftede Lens’ præsident, Gervais Martel, til en gruppe tilhængere, at Varane skiftede til Real Madrid.

– Han vil spille for Real Madrid under ledelse af José Mourinho, fortalte han.

Fem dage efter, den 27. juni, blev skiftet også bekræftet af Real Madrid. Raphael Varane havde skrevet under på en seks-årig kontrakt med den spanske kongeklub. Summen for den franske midterforsvarer mens at have været i omegnen af 10 millioner euro.

Varane blev givet trøje nummer 19, og fik debut i klubbens pre season kampe mod Los Angeles Galaxy. Han blev skiftet ind efter pausen, i det der endte med en 4-1-sejr til Los Blancos.

Varane fik sin betydende debut den 21. september for Real Madrid i en kamp i La Liga mod Racing de Santander. Han dannede makkerpar med Ricardo Carvalho i kampen, som endte 0-0.

I holdets næste kamp i ligaen startede Raphael Varane. Det blev også til et mål. Real Madrid vandt kampen mod Rayo Vallecano med 6-2. Målet gjorde ham til den yngste udenlandske spiller til at score et mål for den spanske kongeklub.

Debut i Champions League

Den 27. september fik han debut i Champions League, da Real Madrid vandt med 3-0 over Ajax Amsterdam fra Holland.

Forud for 2012/13-sæsonen skiftede Raphael Varane trøje nummer 19 ud med nummer 2. Han startede ikke inde i de første fire kampe i ligaen, men fik derimod sin første kamp i sæsonen, da Real Madrid slog Manchester City med 3-2 i Champions League.

Den 30. januar 2013 optrådte Varane i sit første El Clásico i karrieren. Han sluttede kampen af med at score et mål på hovedstød, og dermed endte den 1-1.

I returopgøret mod FC Barcelona en måned senere scorede han til 3-1, som også blev kampens resultat. Efter kampen høstede han store roser. Blandt andet fra den tidligere VM-vinder, Bixente Lizarazu.

– Vi taler om en knægt hos Real Madrid, som har sat Pepe af. Og Pepe er med sine kvaliteter en fantastisk midterforsvarer. Hans præstationer imod Manchester United og FC Barcelona har været ekstraordinære.

Sat på det bedste hold af udlændinge i Real Madrids historie

I april 2013 satte den spanske sportsavis, Marca, ham på det bedste hold af udlændinge i Real Madrids historie.

Han spillede alle 120 minutter i Real Madrid sejr på 4-1 over Atlético Madrid i Champions League-finalen. Endnu engang havde han sat den noget mere rutinerede, Pepe, af holdet. I netop den finale var Varane også involveret i en episode, efter Cristiano Ronaldo havde scoret madrilenernes sidste mål.

Han tyrede nemlig bolden i hovedet på modstandernes træner, Diego Simeone, og det fik Simeone til at udbryde i et raserianfald, hvor han løb på banen.

Efter kampen forsvarede Atlético Madrids kaptajn, Gabi, den unge Varane, med, at den franske landsholdsspiller stadig var en ung knægt.

– Jeg lavede også en fejl ved min reaktion. Han er en ung gut med en stor fremtid, fortalte Simeone efter finalen.

Den 18. september 2014 skrev han under på en ny kontrakt med Real Madrid, som ville holde ham i den spanske hovedstad frem til sommeren 2020.

Hans kontrakt blev endnu engang forlænget den 27. september 2017 frem til sommeren 2022.

I løbet af Champions League-turneringen i 2017/18-sæsonen optrådte han 11 gange, hvor Los Blancos vandt klubbens tredje trofæ i træk og det 13. trofæ i alt i Champions League.

Landsholdskarriere

I august 2012 blev Raphael Varane udtaget til det franske landshold for første gang. Det skete op til en venskabskamp mod Uruguay. Varane fik dog ikke noget spilletid i kampen.

Han startede inde for Frankrig første gang, da Les Bleus slog Georgien med 3-1 i VM-kvalifikationen den 22. marts 2013.

Den 13. maj 2014 blev han udtaget til den franske VM-trup af landstræneren, Didier Deschamps.

Den 15. juni 2014 dannede han sammen med Mamadou Sakho makkerpar i det franske forsvar i 3-0-sejren mod Honduras.

Frankrig røg ud i kvartfinalen til Tyskland med 1-0.

Yngste anfører på det franske landshold nogensinde

Senere på året blev han den yngste anfører nogensinde på det franske landshold. Det skete i 3-0-sejren mod Armenien.

Han kom ikke med til EM-slutrunden i 2016 på grund af en skade. I stedet blev han erstattet af Adil Rami.

Den 17. maj 2018 blev Raphael Varane udtaget til den franske VM-trup. Han startede inde i alle Frankrigs kampe (7) og spillede samtlige minutter.

I kvartfinalen imod Uruguay var Varane involveret i et mål, da han bragte Frankrig foran for første gang i kampen. Franskmændene avancerede med en 2-0-sejr.

Frankrig vandt turneringen for anden gang i landets historie. Varane blev den blot fjerde spiller til at vinde et VM og Champions League-trofæ i det samme år. Det samme gjorde Christian Karembeu i 1998, Roberto Carlos i 2002 og slutteligt Sami Khedira i 2014.

Alle spillere spillede sjovt nok, lige som Varane, også for Real Madrid, da de begik den bedrift.