Real Madrid er nok en fodboldens største klubber i gennem tiden. I adskillige årtier har de domineret den spanske liga, ligesom de enkelte sæsoner har haft succes i det store Europa. Men hvis de vinder på lørdag, kan de opnå noget som de ikke har gjort i 60 år. 

AF KRISTIAN PARIS

Real Madrid er netop blevet kronet som La Liga mestre for sæsonen 16/17 – et mesterskab der kun var deres andet siden 2008, eftersom de evige konkurrenter fra Barcelona har siddet tungt på La Liga titler de seneste år i Spanien. Og hovedstadsklubben kan faktisk slutte sæsonen af ved at løfte Champions League trofæet – hvis de altså formår at slå et stærkt spillende Juventus hold på lørdag på Millennium Stadium i Cardiff.

Og mens klubben har set Barcelona (2015, 2011, 2009), Bayern München (2013) og Inter (2010) og Manchester United (2008) lave den imponerende ‘double’ de seneste årtier – Champions League og mesterskabet – har Real Madrid ikke formået at følge i konkurrenternes fodspor. Ja, faktisk har Bayern og Barcelona formået at lave en såkaldt ‘treble’ i enkelte sæsoner.

Det er noget Real Madrid ikke har gjort i næsten 60 år.

Og det er måske ganske foruroligende eftersom klubben har opnået stor succes i forskellige turneringer og handlet for milliarder over de seneste år. Ganske bemærkelsesværdigt.

Real Madrid Celebrate Winning La Liga

Ikke siden 1958 har Los Blancos både vundet Champions League OG La Liga i en og samme sæson.

Real Madrid sluttede nemlig kun som nummer to, da de sidst vandt Champions League – deres 11. trofæ i turneringen – og to år før, da La Decima blev en realitet på Bernabeu, lykkedes det klubben at slutte på en skuffende tredje plads i ligaen.

Men den ikoniske manager Vicente Del Bosque sikrede klubben en sejr i Champions League i 2002 – her på mål af Zinedine Zidane – men i den sæson glippede mesterskabskampen også.

Og da Bosque vandt La Liga året efter blev klubben slået ud af Juventus i semifinalen i Champions League.