Af David Paris 

Med sejren i turneringen om at blive verdens bedste klubhold, kan Real Madrid både fejre titlen og endnu en ny rekord til skabet i klubhuset i den spanske hovedstad.

Først skulle kongeklubben op med mestrene fra Asien, nemlig holdet ved navn AL Jazira Abu Dhabi i semifinalen. Den kamp endte 2-1 og i finalen var modstanderen så Gremio fra Brasilien. Det blev til en 1-0 sejr for Cristiano Ronaldo og co., på mål af netop Ronaldo. KLubben kan du officielt kalde sig for verdens bedste klubhold. Det samme gjorde de sidste år – og det er dermed første gang, at en klub har præsteret den bedrift. Altså en ny rekord.

Med en frisparksscoring sikrede Ronaldo det femte trofæ til Real Madrid i kalenderåret 2017. (Photo by Jasper Juinen/Getty Images)

Det er tredje gang Real Madrid vinder finalen, og det mandskabets femte titel i kalenderåret 2017. Træner Zinedine Zidane har gjort det godt og kan med fordel være stolt at sit mandskab. Det skriver det engelske medie Goal.com. Den første titel, der kom i hus, var La Liga-titlen i starten af sommeren. Dernæst kunne Champions League-trofæet løftes efter en sejr over Juventus. Siden er det også blevet til sejre i den spanskecup og i UEFA-kampen, hvor Champions League-vinderne møder Europa League-vinderne.

Madrid er med sejren også kommet på niveau med Barcelona i forhold til antal sejre i turneringen. Begge klubber har nemlig nu tre sejre i turneringen.

Da turneringen havde et andet navn, var der hele tre mandskaber, der vandt turneringen to år i træk. Først var det Peles klub Santos i 1962 og 1963, så var det AC Milan i 1989 og 1990 og siden Sao Paulo i 1992 og 1993.