MADRID, SPAIN - AUGUST 18:  Luka Modric of Real Madrid CF controls the ball during the La Liga match between Real Madrid CF and Real Betis Balompie at Estadio Santiago Bernabeu on August 18, 2013 in Madrid, Spain.  (Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Luka Modric fra Real Madrid. Madrid, Spanien. (Foto af Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images).

Hård kamp om midtbanen

Det var et formstærkt Eibar-mandskab som søndag eftermiddag tog imod de hvidklædte fra Real Madrid. Baskerne havde ikke tabt de seneste tre opgør i ligaen og sad på en flot syvende plads i tabellen inden dagens opgør. Madrid, derimod, var med sidste rundes hjemmetab til FC Barcelona hårdt trængt og sultne efter pointhøst.

På det lille intense stadion, Ipúrua, kunne 5892 fremmødte tilskuere således overvære en intenst spillet kamp, hvor især kampen om midtbanen prægede kampbilledet. Kampens dommer, Gil Manzano, måtte ud med flere gule kort i løbet af kampen. I første halvleg bølgede spillet frem og tilbage, dog uden for alvor at blive rigtig farligt. Det var midtbaneslidere som Kovačić og Modrić som tog størstedelen af slæbet for hovedstadsklubben.

Kort inden halvlegen kom Ronaldo fri på venstre kanten og fik sit skud rettet af til hjørnespark. Her valgte Madrid en kort variant og Modrić kunne lægge bolden ind forrest i feltet til en helt umarkeret Gareth Bale der headede bolden i mål til 1-0 for udeholdet. En situation hvor Eibars målmand kom på mellemhånd.

Filming og straffespark

Dramaet fortsatte lige efter halvlegen hvor Ronaldo mente han blev ulovlig nedlagt i feltet. Dommeren var tavs og Ronaldo hovedrystende. På banens anden halvdel var især japanske Inui aktiv i front hos baskerne, men rigtig farligt blev det aldrig for hjemmeholdet.

I det 54. minut havde Ronaldo et saksesparks-forsøg, men portugiseren ramte bolden uheldigt og den røg ud mod hjørneflaget. Få minutter senere var det Eibars Sergi Enrich som var tæt på for baskerne med et hovedstød et over mål.

I det 70 minut var Madrids Lucas Vázquez som spillede Ronaldo fri foran mål. Portugiseren var upræcis og satte bolden i sidenettet. Få minutter senere var Ronaldo igen tæt på at score da han kom højest i det lille felt og headede bolden forbi mål til målspark. To store muligheder til portugiseren.

Lucas Vázquez viste sig at være en værdifuld indskiftning for Madrid-holdet. I det 81. minut driblede han ind i feltet, blev fældet af Eibars García Carillo og fik dermed et korrekt dømt straffe.  Ronaldo tog sig af dette og satte bolden sikkert nede midt i målt. 2-0 til de hvidklædte.

Resten af kampen var præget af intenst spil, flere frispark, og gule kort. Der var dog aldrig for alvor spænding om kampens udfald og Real Madrid tog med sig 3 vigtige point fra et hårdt kæmpende Eibar mandskab.