Efter længere tids spekulationer blev portugisiske José Mourinho fyret hos engelske Manchester United den 18. december sidste år. Men eftersom klubben skulle bryde en kontrakt, kostede det, mildest talt, knaster at sende The Special One på porten.

Af Anders Lang Jensen

 

Manchester United har torsdag offentliggjort regnskabet for det seneste kvartal, og heraf fremgår det, at klubben betalte £19,6 millioner for at fyre José Mourinho og portugiserens trænerstab. Det svarer til 166 millioner kroner.

Der er ingen tvivl om at den nu tidligere manager på Old Trafford har fået langt størstedelen af beløbet. Der er derfor heller ikke noget at sige til, at portugiseren ikke just har været nødsaget til at takke ja til et nyt trænertilbud med det samme. Mourinho er stadig fri på markedet.

 

Kompensationen for fyringen står noteret som en ”exceptionel udgift” i kvartalsregnskabet for The Red Devils, og klubbens bestyrelsesformand Ed Woodward udtalte således i rapporten:

”Den exceptionelle udgift dækker over de £19,6 millioner, som vi har udbetalt til den tidligere træner og visse medlemmer af trænerstaben for deres tab af stilling”.

Trods det økonomiske tab på fyringen af Mourinho var Manchester United dog stadig i stand til at præsentere et positivt kvartalsregnskab, hvor indtjeningen steg fra 177,4 til 208,6 millioner pund sammenlignet med samme periode sidste år.