Den unge Benfica-spiller, Renato Sanches, som slutter sig til Bayern München til sommer, har slået en rekord, som landsmanden Cristiano Ronaldo har siddet på i mere end et årti.

Af Frederik Andersen

I sidste uge skiftede den kun 18-årige Renato Sanches fra Benfica til Bayern München for i omegnen af 260 mio. kroner. En overgangssum som gjorde den unge portugiser til den dyreste spiller nogensinde til at forlader den bedste række i Portugal.

Som om det ikke var nok, slog han i onsdags en rekord, som landsmanden Cristiano Ronaldo har siddet tungt på i 12 år.

I en alder af 18 år og 10 måneder blev Renato Sanches ifølge Goal.com som den yngste spiller nogensinde udtaget til det portugisiske landshold i anledningen af en større international turnering.

Hermed overgår Renato Sanches Ronaldo, som i en alder af 19 år og fire måneder satte den tidligere rekord ved EM i 2004.

GettyImages-520965928

(Getty Images)

Til trods for den imponerende rekord er der naturligvis ingen garanti for, at Renato Sanches får bare halvt så meget succes som Ronaldo. Umildbart ser fremtiden dog lys ud for det unge talent.

RONALDO VAR TÆT PÅ AT VINDE EM 2004

Med Ronaldo på holdkortet var Portugal millimeter fra at kunne kalde sig europamestre, da turneringen i 2004 blev afviklet på portugisisk jord.

De nåede finalen men snublede på målstregen. Stik imod alle odds var det outsiderne fra Grækenland, som i sidste ende kunne løfte EM-pokalen i Lissabon.

(Photo by Andreas Rentz / Getty Images)

(Foto af Andreas Rentz / Getty Images)

PORTUGAL HAR EN DEL KVALITET PÅ HOLDET

Endnu engang er det Cristiano Ronaldo, som skal stå i spidsen for Portugal. Superstjernen fra Real Madrid er dog på ingen måde den eneste spiller i truppen af høj klasse.

Foruden Renato Sanches er der for eksempel den erfarne Joao Moutinho, Valencias talentfulde midtbanemand Andre Gomes og den spænende Joao Mario – Ikke at forglemme kreatørerne Nani og Quaresma.

Når Portugal i næste måned indtager den store europæiske scene, vil alles øjne være rettet mod Ronaldo. Renato Sanches kan dog håber på, at førnævnte øjne på et senere tidspunkt vil være rettet mod ham selv i stedet – måske ved EM 2020?