I forbindelse med et interview med BT-sport har Rio Ferdinand givet sin mening om, hvorfor Arsenal ikke vinder mesterskabet i år. 

MANCHESTER, ENGLAND – DECEMBER 18: Arsene Wenger the head coach / manager of Arsenal during the Premier League match between Manchester City and Arsenal at Etihad Stadium on December 18, 2016 in Manchester, England. (Photo by James Baylis – AMA/Getty Images)

I følge Ferdinand skyldes det blandt andet, at Wenger hele tiden roterer mellem, hvem der skal stå på mål. Her har det i hvert fald tidligere været Petr Cech i Premier League og David Ospina i Champions League. Og dette betyder altså, at forsvarsspillerne får svære ved at skabe relationer med målmanden og dermed føle, at de kan stole på manden mellem stængerne.

Her er hvad han sagde omkring Jürgen Klopps valg af målmænd, hvor Simon Mignolet og Loris Karius skiftes til at stå mellem stængerne for Liverpool.

“Du er nødt til at bygge relationer med spillerne på banen. To centrale forsvarsspillere og en målmand, det er en trekant. Jeg havde det med Edwin Van Der Sar og Vidic (Nemanja, red.), og det blev telepatisk. Det får du ikke ved at skifte. Du har brug for kampe til at spille konsistent. Det er ligesom, når du spiller for England. Du spiller en, to, tre eller fire kampe, men føler dig ikke som en del af det. Du har brug for ti eller femten kampe for at være en del af det. Det gælder også for målmænd.”

Til dette blev Ferdinand mødt med kommentaren om, at Klopp ikke er den eneste manager til at bruge den taktik. Arsène Wenger bruger den blandt andet også. Det fik følgende kommentar med på vejen.

“De vinder heller ikke ligaen, og det er derfor.”