Louis van Gaal har kritiseret Leo Messi, som han mener må tage ansvaret for Barcelonas manglende succes i Champions League. Nu forsvarer Rivaldo den lille argentiner. 

”Jeg mener, at Messi bør tænke over, hvordan det kan være, at han ikke har vundet Champions League i så mange år(Barcelona vandt Champions League i 2015). Han er den bedste spiller i verden, men som anfører må han stille sig selv det spørgsmål.”

Sådan lød kritikken af Leo Messi fra Louis van Gaal i et interview med El Pais for nylig. Dengang hollænderen var træner i Barcelona, var han på et tidspunkt i konflikt med Rivaldo, da brasilianeren spillede i klubben. Og nu forsvarer den pensionerede offensivspiller så Leo Messi og skriver på sin Instagram-profil:

”Messi, Neymar og Cristiano Ronaldo er anderledes spillere og hverken træneren eller holdet kan gøre det ekstraordinære, som de gør, men mange trænere bryder sig ikke om disse spillere, fordi de tager kreditten fra deres træner. Trænere foretrækker at omtale dem som om, de ikke ved, hvordan man spiller sammen med et hold – at de kun er gode individuelt,” skriver Rivaldo og pointerer, at i dag har trænere travlt med at fortælle deres spillere, at de skal spille som et hold, så træneren kan blive anerkendt. 

”Hvis du har en spillere som Pele, Johan Cruyff, Rivellion, Garrincha, Messi, Neymar, Cristiano Ronaldo, brasilianske Ronaldo, Rivaldo, Ronaldinho, Zidane, Romario, Kaka, Maradona, Zico, Mbappe eller Figo, så er det lettere, men det betyder ikke, at man blive mestre,” fortsætter Rivaldo i sin tekst på Instagram og understreger, at der er også brug for taktisk dygtighed for at vinde titler. 

”Jeg foretrækker de anderledes spillertyper, da fodbold er en glæde, og alle gerne vil se noget særligt på banen. Holdet er vigtigt, men du er nødt til at have de særlige spillere til at gøre ting på banen.”