Det kan godt være, at der er syv måneder til, at vinderen af Ballon d’Or annonceres, men Cristiano Ronaldo har allerede sikret sig prisen.

Af Frederik Andersen

Det er i hvert fald Roberto Carlos’ mening. Han er af den overbevisning, at den portugisiske superstjerne allerede har gjort nok til at vinde sit fjerde Ballon d’Or-trofæ.

Ronaldo har haft et imponerende kalender år, hvor han med Real Madrid til trods for at have været flere point efter Barcelona sluttede sæsonen af på andenpladsen – kun ét point efter netop Barcelona.

Selvom Ronaldo var forholdsvis anonym i alle 120 minutter af Champions League-finalen scorede han på det afgørende straffespark. Hermed kunne Real Madrid gøre krav på klubbens 11. mesterholdstrofæ.

“The best player in the world decided the competition. I think he’ll be the best in the world again.”

Selvom EM og Copa America – for ikke at nævne de første fem måneder af næste sæson – stadig skal spilles før Ballon d’Or-vinderen kåres, mener Roberto Carlos, at Ronaldos vindende straffespark i Champions League-finalen er nok til at sikre ham anerkendelsen.

“Cristiano Ronaldo will win the Ballon d’Or, even if he doesn’t win the Euros.”

(Foto af VI Images / Getty Images)

(Foto af VI Images / Getty Images)

HVAD MED MESSI?

Selvom Roberto Carlos hårdnakket mener, at Ronaldo fortjener hæderen, har Messi måske noget at skulle have sagt. I den netop overståede sæson vandt han med Barcelona både La Liga og Copa del Rey. Og så sent som i går scorede han hattrick for Argentina i Copa America.

“Messi is a good player, but winning the Champions League counts for a lot.”

Sagde Roberto Carlos om den sag.

(Foto af Albert Llop / Getty Images)

(Foto af Albert Llop / Getty Images)

Hvis Ronaldo til januar ender med at vinde Ballon d’Or, bliver det for niende år i træk enten ham eller Messi, som krones til vinder.

NEYMARS BALLON D’OR CHANCER

Imidlertid er der dog en, som virkelig har meldt sig ind i kampen om at blive den næste i rækken af Ballon d’Or-vindere. Barcelonas nummer 11 – Neymar.

(Foto af Manuel Queimadelos Alonso / Getty Images)

(Foto af Manuel Queimadelos Alonso / Getty Images)

Den 24-årige nettede 24 gange i La Liga i sidste sæson, og Roberto Carlos tror, at hans landsmand en dag vinder Ballon d’Or, i hvert fald hvis han fortsætter med at præstere på højeste niveau.

“He must keep doing what he’s doing and he’ll be the best someday.”