Gonzalo Higuain har i et interview fortalt, hvor tæt på han var at stoppe sin fodboldkarriere i 2016.

FOXBORO, MA – JUNE 18: Gonzalo Higuain #9 of Argentina celebrates his goal during the 2016 Copa America Centenario quarterfinal match against Venezuela at Gillette Stadium on June 18, 2016 in Foxboro, Massachusetts. (Photo by Jim Rogash/Getty Images)

Argentineren fik debut for sin nye klub, Chelsea, i gårsdagens 3-0-sejr mod Sheffield Wednesday. Han er endnu en gang forenet med Maurizio Sarri, efter at han er blevet lejet ud fra Juventus indtil slutningen af sæsonen.

Men for snart tre år siden, i 2016, efter Copa America, ønskede han oprigtigt at stoppe karrieren, da hans mor, Nancy, blev diagnosticeret med en livstruende sygdom.

Higuain fik ikke at vide, at moderen var syg med det samme, da han stod over for en vigtig finale mod Chile. Han stod dog tilbage med en skyldfølelse, da han fandt ud af det.

Og efter at have modtaget den triste nyhed, var han klar til at stoppe karrieren, for at tage sig af sin mor.

– Jeg besluttede mig øjeblikkeligt for at stoppe med at spille fodbold, så jeg kunne passe på min mor, fortæller han i et interview med The Mirror.

https://twitter.com/chelseaoffici17/status/1089478293445853185

– Jeg kunne godt fornemme, at der var noget galt derhjemme, mens jeg spillede Copa America. Det var dog stadig chokerende, da jeg fik sandheden at vide.

– Jeg fik skyldfølelse, fordi jeg spillede finalen, uden at vide det. Hele min verden brød sammen i det øjeblik. Jeg var ikke interesseret i noget andet end min mors helbred.

Higuain: Min familie og venner betyder alt for mig

Hans mor ville dog ikke lade ham stoppe med at spille fodbold.

– Jeg fortalte hende, at jeg var færdig med at spille fodbold, og at hvis det var op til mig, ville jeg stoppe med at spille.

– Hendes svar var, at når jeg spillede fodbold, så blev hun glad. Hun ønskede, at jeg fortsatte – og jeg vil gerne fuldføre hendes ønske.

– Min familie og venner betyder alt for mig. Efter det kommer fodbolden så i anden række. Det bliver folk nødt til at forstå, afslutter Gonzalo Higuain.

Gonzalo Higuain scorede kun seks mål i Serie A for AC Milan i denne sæson. Han ser dog ret skarp ud i denne video, som Chelsea lagde op på de sociale medier.

Den 31-årige angriber har førhen spillet under Maurizio Sarri i Napoli. I 2015/16-sæsonen scorede han 35 mål i Serie A. Det og meget mere kan du læse meget mere om i denne artikel.